Senatet vedtok tirsdag med stemmer fra begge partier en lov som beskytter likekjønnet ekteskap i USA.

Loven ble vedtatt med 61 mot 36 stemmer etter at tolv republikanere stemte sammen med demokratene for loven, skriver NTB.

Det trengtes 60 stemmer for å vedta loven uten debatt.

President Joe Biden sier han skal undertegne loven kjapt og med stolthet.

Loven er en stor lettelse for hundretusener av amerikanere som har giftet seg med en av samme kjønn siden høyesterett legaliserte likekjønnet ekteskap i 2015.

Flertallslederen, senator Chuck Schumer, påpekte stolt da loven ble vedtatt at han hadde på seg samme slips som da hans lesbiske datter giftet seg.

Avstemningen var personlig for flere senatorer, blant dem Tammy Baldwin, USAs første åpent lesbiske senator, som har arbeidet for rettighetene til homofile i flere tiår.

Loven krever imidlertid ikke at delstatene må innføre retten til likekjønnet ekteskap, men den krever at de anerkjenner slike ekteskap som er inngått i andre delstater.

Konservative religiøse er imot fordi de mener en slik lov truer religiøse rettigheter, og 36 senatorer stemte imot.

En av de mer konservative republikanere som stemte for loven, Cynthia Lummis, sa at hun fortsatt støtter kirkens doktrine om at ekteskap er mellom mann og kvinne, men at USA er basert på et skille mellom kirke og stat, og at det er viktig med toleranse for andres synspunkter

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli Mesteren og Margarita.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.