Da Senatet i USA søndag skulle stemme over Joe Bidens store tiltakspakke, inkluderte pakken støtte til graviditetsprogrammer. I den anledning ble det foreslått et tillegg av den republikanske senatoren Maro Rubio fra Florida. Han foreslo at tiltaket skulle si noe om biologi og sa:

 «De eneste menneskene som er i stand til å være gravide er biologiske kvinner, og derfor tror jeg føderale graviditetsprogrammer bør begrenses til biologiske kvinner, og det er det dette ville gjøre.»

«For noen minutter siden så jeg tilbake på 5.500 år med menneskets historie, og så langt har hvert eneste menneskelige svangerskap vært biologisk kvinnelig,» fortsatte Rubio.

Senatoren uttalte videre:

«Og derfor er det eneste jeg prøver å gjøre å sørge for at føderal lov er klar, siden hver graviditet som noen gang har eksistert har vært i biologiske kvinner, og at våre føderale lover gjenspeiler at graviditetsprogrammer er tilgjengelige. til de eneste menneskene som er i stand til å bli gravide: biologiske kvinner.»

Men det skulle vise seg at USAs demokrater har flere fiender enn Donald Trump og konservative republikanere. Også naturen mener de seg kalt til å bekjempe.

Den demokratiske senatoren Patty Murray svarte Rubio og sa:

Det er faktisk opprørende at republikanere prøver å snakke om graviditet når de i dette landet akkurat nå tvinger kvinner til å forbli gravide uansett omstendigheter, og presser frem grusomme og ekstreme abortforbud.

Alle de 50 demokratiske senatorene stemte imot påstanden om at graviditet er en biologisk betinget egenskap.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.