Valentine Python. Foto: Sveits’ parlament / Wikimedia Commons.

Regjeringen i Sveits må bekjempe spredningen av «klimaskeptiske» uttalelser, krever den sveitsiske parlamentarikeren Valentine Python, som siden 2019 har representert kantonen Vaud for De grønne (Grüne Schweiz) i Nasjonalrådet – et av de to kamrene i landets lovgivende forsamling.

I en formell henvendelse til Forbundsrådet, som er den sveitsiske føderasjonens regjering, sammenligner hun «klimaskepsis» med rasisme og antisemittisme og etterlyser bekjempende tiltak, melder NAU.

Den 47 år gamle parlamentarikeren skriver at den allmenne forståelsen av vitenskap er nedadgående, særlig blant gutter, og at «klimaskeptiske» anskuelser derfor bør rammes av loven, skriver den sveitsiske nyhetsportalen.

Python viser til en OECD-studie som hevder at tilgang på relevant og troverdig informasjon er spesielt viktig i kampen mot klimaendringer, samt til en fransk meningsmåling der snaut 17 prosent av de spurte 11–24-åringene tror at Jorden er flat.

Kvinnen fra Vaud vil vite hvordan situasjonen er i Sveits. Hvis det skulle se likedan ut her til lands, bør Forbundsrådet også ta rede på årsakene til og virkningene av disse kunnskapshullene. Python er overbevist: «Klimaløgner» bremser befolkningens forståelse og hindrer innføringen av «effektive tiltak».

Python spør også regjeringen hva som må gjøres for å hindre spredningen av «klimaskeptiske» uttalelser. Hun sier at «uinnskrenket spredning av klimaskeptiske synspunkter» vil kunne rammes av loven fordi de etter hennes oppfatning kan føre til vold, slik rasisme og antisemittisme kan det.

Det var kun partifellen Raphaël Mahaim som undertegnet spørsmålet til regjeringen sammen med Python, skriver NAU, der en meningsmåling viser at 95 prosent av leserne er uenige med dem.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.