Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I 2024 kommer det ny bibeltekst, tilpasset dagens politiske strømninger. Deler av teksten har vært ute til høring, og Bibelselskapet melder om en rekke endringer.

Bibelselskapet har bedt om ulike innspill til oppdatering av Den hellige skrift, og resultatet er at det nå skal gjøres en del endringer i bibeltekstene.

NTB melder om saken.

En av endringene er at de har valgt å skrive «bror og søster» flere steder, i stedet for som tidligere bare «bror».

Her skal altså kvinneperspektivet og likestillingstanken sterkere frem.

– Det gjelder tekster hvor det ut fra sammenhengen er klart at både menn og kvinner er inkludert, for eksempel i Bergprekenen, skriver Bibelselskapet i en pressemelding.

Et annet eksempel er ordet «slave». I Det nye testamente brukes det greske ordet ofte om mennesker som lever i slaveri, men også noen ganger som et bilde på å tilhøre Gud.

– Skal det da oversettes «slave» eller «tjener»? Høringen med Bibel 2024 har vist at det norske ordet «slave» gir negative assosiasjoner, skriver Bibelselskapet.

Derfor har styret bedt om at oversettelsesutvalget jobber videre med tekstene hvor slave-begrepet brukes for å betegne forholdet til Gud.

Det blir også gjort flere andre endringer.

Les også: 

Kirken og det jødiske

 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.