Tekstene kjenner vi. Det er mer interessant å se på menneskene. Jonas Gahr Støre virker ikke å være helt på hjemmebane der han går med Christine Koht ved sin side. Prideflagget er ikke det han er mest fortrolig med.

Men han kan ikke la være å gå i tog.

– Vi skal vise at kjærligheten vinner, og at vi skal ha et samfunn der alle skal kunne være den de er og elske den de elsker, sier Dan Bjørke, leder i Oslo pride.

Dette er paroler på barnehagenivå, men når alle sier dem, virker de selvinnlysende. Det er litt som på partikongresser i Sovjet under Stalin: Ingen tør å slutte å klappe.

Oslo 20220910.
Statsminister Jonas Gahr Støre, kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, Sandra Borch, ordfører Marianne Borgen og stortingspresident Masud Gharakhani deltar i regnbuetog og solidaritetsmarkering arrangert av Oslo Pride.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I tillegg ser vi utenriksminister Anniken Huitfeldt.

For Trettebergstuen er det nok naturlig å gå i Pride-tog, men hva gjør alle de andre der? Hvorfor føler de at de må tone flagg.

En utenforstående, og det er fortsatt de fleste, undrer seg: Hvorfor må et pridetog se ut som et freakshow? Tror de at toleransen øker jo mer outrerte deltakerne er?

Oslo 20220910.
Regnbuetog og solidaritetsmarkering arrangeres av Oslo Pride og går gjennom flere gater i Oslo lørdag. To og en halv måned etter masseskytingen i Oslo er det lørdag omsider klart for regnbuetog. Det avsluttes med en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret.
Opprinnelig skulle Oslo pride holdt sin tradisjonsrike parade 25. juni, men natt til denne lørdagen ble to personer drept og flere skadd i skytingen mot blant annet London pub i Oslo sentrum – og paraden ble avlyst.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.