Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Før helheten og det konkrete innholdet i løsningene EU nå drøfter er klart, kan vi ikke lukke døren for noen av dem, sier Jonas Gahr Støre.

EU diskuterer nå flere ulike løsninger på en svært vanskelig energisituasjon i Europa. Statsminister Jonas Gahr Støre følger nøye med på drøftingene, og utelukker ikke at Norge skal følge EU:

– Dette arbeidet pågår nå, og det konkrete innholdet i forslagene er ikke kjent ennå. Derfor har jeg sagt at vi på nåværende tidspunkt ikke kan lukke døren for noen av de løsningene EU drøfter, før vi ser helheten, og det konkrete innholdet i forslagene, sier statsministeren til NTB.

Støre åpnet i et intervju med Financial Times onsdag for å diskutere et pristak på gass med EU. Dette er ett av grepene som er blitt diskutert i EU for å få bukt med den enorme prisveksten på strøm.

Til NTB utdyper Støre, og gjør det klart at han er opptatt av at Norge skal bidra til å løse EU-landenes energiproblemer:

– Dette er en ekstraordinær situasjon som treffer våre partnere og allierte i Europa. Norge er tjent med at Europa kan møte disse utfordringene samlet, og det er jeg trygg på at Europa vil klare. Jeg vil også understreke at ansvaret for inngåelse av fremtidige gassavtaler ligger hos de store energiselskapene. Det er de som har ansvaret for salget av gass., avslutter statsminister Støre.

Les også: 

TV 2-veteranen Oddvar Stenstrøm om Støre: – Det må ha klikka for ham

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.