SP-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Først klarte Trygve Slagsvold Vedum å få SV ut av kabalen, slik hans erklærte mål hele tiden var. Nå hevder han å ha fått gjennomslag for mantraet om å «ta hele Norge i bruk». Er også Ap spilt utover sidelinjen?

Vi har fått et solid dokument for å utvikle hele Norge, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, ifølge NTB, og høres etter amnges mening allerede ut som en vinner av disse forhandlingene. .

– Vi har jobbet oss gjennom ting og tenkt: Hvordan kan vi utvikle alle deler av landet, ha tjenester nær folk, få ned forskjellene, bruke naturressursene til å skape arbeidsplasser og hvordan miksen av Sp og Ap kan være en god plattform for hvordan Norge skal styres de neste fire årene, sa Vedum da han og Ap-leder Jonas Gahr Støre møtte pressen fredag ettermiddag.

Mange vil oppleve dette som et mini-foredrag basert på SPs partiprogram.

Det er riktig nok uklart hva Senterpartiet legger i et utsagn som å «få ned forskjellene». Dette har vært et uttalt mål for de typiske skatteøkningspartiene på venstresiden, spesielt Rødt, SV og til dels Ap. For Senterpartiet har ikke dette vært noen tungt profilert hjertesak. Spesielt er man skeptisk til endringer i eiendomsskatten og andre skatter/avgifter som kan ramme gårdbrukere.

Vedum vil ifølge NTB ikke svare på konkrete spørsmål om hvordan regjeringen vil se ut eller hva som vil skje med storfylket Viken.

Sp-lederen kaller forhandlingene «en god arbeidsøkt», og han sier at det er veldig tilfredsstillende å ha landet forhandlingene på en god måte.

Det gjenstår å se hvem som til slutt får størst grunn til å smile over resultatet, SP- eller Ap-velgerne.

Hos SV-velgerne er det uansett neppe grunn til særlig jubel. Samtidig er både MDG og Rødt trygt plassert i en posisjon der de ikke kan få utrettet nevneverdig av den radikale poltikken deres respektive partiprogrammer er så fulle av. Mange vil være glade for det.

Så langt gis det inntrykk av at Vedum har klart å ivareta sitt partis interesser på en bra måte, i tråd med Senterpartiets tradisjonelle ry for å være «harde forhandlere». Men det endelig resultatet avventes.

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Bestill også:
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.