Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i Stortingssalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Senterpartiet får kun 7,6 prosent oppslutning i en ny måling. Velgerne er ikke imponert over hva partiet leverer i regjering.

NTB forteller at Dagbladets marsmåling gir Senterpartiet det dårligste resultatet på disse målingene siden 2016.

Oppslutningen er en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng fra februartallene i Dagbladets målinger.

Til avisa sier Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum at oppslutningen ikke er hans største bekymring for tiden.

– Jeg må være så ærlig å si at med alt som skjer nå i verden, så føles en dårlig måling som litt smått. Det som er viktigst for meg nå, er at vi håndterer den krisen vi står i nå godt, både med tanke på situasjonen i Europa og konsekvensene den har for Norge, sier Vedum.

Men om Vedum ikke bryr seg om norsk politikk, synes velgerne å være opptatt av hva han og hans parti får utrettet i regjering, og dommen er hard.

Det er spesielt i spørsmål som strømpriser og drivstoffpriser at mange velgere opplever at partileder og nå finansminister Trygve Slagsvold Vedum fremstår som lite handlekraftig sammenlignet med hva han lovet før valget.

NTB opplyser at det særlig er FrP som får et tilsig av misfornøyde Sp-velgere. Nettopp FrP har den største økningen i målingen, og går frem 2,8 prosentpoeng til 13,2 prosent.

For øvrig faller Høyre med 0,3 prosentpoeng, men er med 26,4 prosent fortsatt største parti.

Så følger Ap, som faller 1,6 prosentpoeng til 24 prosent. Heller ikke statsminister Jonas Gahr Støre imponerer velgerne med sin innsats.

Resultater andre partier ser slik ut: Rødt 6,6 (-1,5), SV 7,1 (-1,0), MDG 2,6 (-0,1), KrF 3,1 (+0,4) og Venstre 4,3 (-0,4).

Det vil si at samtlige partier på venstresiden går tilbake.

Kategorien Andre er nå helt oppe på 5,1 prosent, hvilket NTB ikke nevner i det hele tatt, men som man ser av Dagbladets sak om målingen.

Det noteres spesielt at MDG gjør det svært dårlig også denne gangen, med kun 2,6 prosent oppslutning. Tallene for dette ytterliggående partiet har variert litt i ulike målinger i senere tid, men hovedtendensen er at man ligger stabilt godt under sperregrensen.

Dersom målingen var valgresultat, ville de borgerlige partiene ha fått 83 stortingsmandater og vært to unna flertall. Det har knapt forekommet i norsk politiske historie at en regjering har mistet så mye oppslutning så raskt etter sin tiltredelse.

Målingen er gjennomført mellom 21. og 23. mars. Feilmargin og antall respondenter er ikke omtalt.

Les også: 

Ny måling viser økende misnøye med Støre som statsminister

Bestill gode og viktige bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.