At Raymond valgte å binde seg selv til MDG-masta og gå ned med Marie Lan Berg, kan bli skjebnesvangert for Ap til høsten. NRKs Lilla Sølhusvik presterte å si i Politisk kvarter at Lan Berg er blant MDGs mest populære politikere. Hvilken verden lever hun i?

Det er en eim av woke over Oslo byråd. At Rødt velger å kaste henne, sier noe om at Rødt står for en annen politisk tradisjon. De har lært å regne etter mange års ørkenvandring, ikke minst prosenter ved valg. Eller som Eivor Evenrud sa: – Man kan ikke bruke makt for å bevare tillit.

Men det er dét MDG tror, og ingen mer enn Lan Berg.

Det er en grunn til at Lan Berg er hatet som knapt noen annen politiker: Hun har rasert fremkommeligheten og hverdagen i Oslo. Hun har fratatt folk parkeringsplasser som er helt nødvendige for at hverdagen skal henge sammen. Men det virker ikke som hun forstår det. Lan Berg smiler bare når hun setter tommelen i øyet på Oslo-borgere.

Lan Berg representerer en type inkompetanse og narsissisme som woke-kulturen er full av. I denne kulturen blir man belønnet for det.

Flere sentrale MDG-politikere har tatt miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i forsvar den siste tiden.

Blant annet har MDG-leder Une Bastholm kalt mistillitsforslaget mot miljøbyråden et uttrykk for «mugne, patriarkalske fordommer». Også Rasmus Hansson har i en kronikk i VG tatt Berg i forsvar.

– Det hadde vært hjelpsomt om de var litt mindre aktive på tastaturet, sa Johansen da han møtte pressen etter bystyremøtet der hele byrådet gikk av.

Men Raymond viser hvor han hører hjemme: Han har solgt seg til woke-kulturen. Hvis partiet sentralt følger opp, kan Jonas se langt etter å bli statsminister. Det er for mye bondeblod i norske årer. Lan Berg har dessuten tatt P-plassene også fra innvandrere på Kalbakken.

Lan Berg lover å holde seg borte fra et nytt byråd, men hvis MDG kommer inn i et nytt byråd, vil Raymond vise at han ikke har lært.

Oslo er utklekkingskasse for woke i Norge, og også resten av det politiske miljøet er infisert. De går i de samme sirkler og merker ikke hvor stor avstanden til resten av Norge er blitt.

Heller ikke Rødt forstår at de tok et steg inn i de ansvarliges rekker, men må rakke ned på sin seier:

Rødt erkjenner på sin side at mistillitsaken er en tapersak for dem uansett.

– Dette er en dårlig sak for oss, samme hva vi hadde landet på, sier gruppeleder Eivor Evenrud til NTB.

Med slikt gangsyn er det ikke håp.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.