Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg får fortsette til tross for mistillitsforslaget fra FrP og FNB. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Rødt støtter ikke Fremskrittspartiet og FNB, og redder dermed miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) i Oslo fra mistillit.

– Rødt er mer opptatt av politikken som føres enn av stolleken. Byråder av skiftende farger har gjennom flere tiår ikke tatt de nødvendige grepene for å hindre brudd på arbeidsmiljøloven, skriver leder Siavash Mobasheri i Oslo Rødt og gruppeleder Eivor Evenrud for Rødt i Oslo bystyre i en kronikk i Dagsavisen tirsdag.

Mistillitsforslaget ble fremmet av FrPs gruppeleder Camilla Wilhelmsen og FNBs gruppeleder Bjørn Revil i midten av november.

Bakteppet var funnene som ble gjort i PWCs undersøkelse om brudd på arbeidsmiljøloven i energigjenvinningsetaten i Oslo. De to partiene mener også at Berg har brutt informasjonsplikten til bystyret.

 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.