Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Fremskrittspartiet og Folkeaksjonen nei til bompenger i Oslo erklærer onsdag mistillit mot hovedstadens byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg.

Frp og FNBs gruppeledere, Camilla Wilhelmsen og Bjørn Revil, fremmer mistillitsforslag mot Berg, skriver Akers Avis Groruddalen.

– Det er alvorlige, systematiske og vedvarende brudd på arbeidsmiljøloven. EGE har systematisk brutt anskaffelsesreglementet, og det er betydelig sløsing med offentlige midler. Det har vært manglende styring og kontroll i Bergs etat over lang tid, og byråden er øverste ansvarlige for disse forholdene, uttaler Camilla Wilhelmsen.

Wilhelmsen er kritisk til at byrådet ikke straks fikk vite om at Berg ble kjent med mange alvorlige regelbrudd allerede i 2018:

– Bystyret burde her umiddelbart blitt orientert. Byråd Berg må ta ansvar for det som skjer i sin egen etat. Her er det utøvet mangelfull ledelse over tid og byråden kan dermed ikke forbli i stillingen sin lenger, skriver Bjørn Revil i den samme pressemeldingen.

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.