Ikke akkurat fra suksess til suksess: Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG). Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB

Det rødgrønne Oslo-byrådet overkjørte et lokalmiljø i byen og satte opp sykkelstativ midt i en akebakke for barn. Etter rasende protester måtte det fjernes igjen. Det er uklart hva påfunnet koster skattebetalerne.

Det er bydelsavisen Sagene Avis som omtaler denne svært lite ærefulle saken for det rødgrønne byrådet i Oslo, med den MDG-ledede Bymiljøetaten i spissen.

«Det kom kraftige reaksjoner fra både beboere og politikere, da sykkelstativene ble satt opp i akebakken. Nå er sykkelstativene borte», forteller Sagene Avis.

Dette er en sak som har pågått utover høsten, og nettopp Sagene Avis har vist stort engasjement i å belyse hva som har foregått:

«Sagene Avis har flere ganger skrevet om sykkelstativene på Myraløkka. Både beboere og politikere reagerte på at disse ble plassert i bunnen av den populære akebakken.»

Det hele var i stor grad et spørsmål om barns sikkerhet. Sikkerheten var noe Bymiljøetaten etter naboenes mening så ut til å prioritere langt lavere enn det å kunne krysse av for nok et (ikke spesielt godt utredet eller behovsprøvet) sykkelprosjekt.

Lokalpolitikere fra borgerlige partier var til dels sjokkert over hva de fikk se under befaring av prosjektet:

«Bystyrepolitiker Camilla Wilhelmsen (FrP) og leder av Sagene FrP, Hans Otto Watne, ble med lokalavisa til Myraløkka for å se an situasjonen med egne øyne:

– Jeg må si at her får du stor fart, sykkelstativene kan gå ut over sikkerheten til barna. Jeg er ikke i tvil, disse må fjernes», sa Camilla Wilhelmsen (FrP) til Sagene Avis onsdag, og la til at det var mye verre enn hun hadde forestilt seg.

Den sterke kritikken later til å ha blitt mer enn Bymiljøetaten kunne ignorere. For plutselig ble hele saken satt i full revers. Sagene Avis skriver:

«Dagen etter, torsdag 26. november, er sykkelstativene fjernet fra Myraløkka.

– Jeg kan bekrefte at vi har fjernet sykkelstativene etter at vi ble klar over at plasseringen ikke var heldig med tanke på aking i bakken», sier Guro Birkeland Tangen, senior kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten.

Wilhelmsen (FrP) er ifølge Sagene Avis veldig glad når hun får nyheten:

«– Dette var strålende! Det er gledelig at beboere og Sagene Avis tar det opp så kraftig, og viser at det ikke er akseptabelt å sette opp sykkelstativ i en akebakke».

Hans Otto Watne (FrP) blir også veldig overrasket over at sykkelstativene allerede er fjernet.

«– Det var en utrolig rask respons. Bymiljøetaten har kanskje skjønt et eller annet, når noen tar dem på fag? Dette er gledelige nyheter. Så kan man spørre dem hvor sykkelstativ heller burde stå? Mitt tips er i utkanten av parken», sier han.

Dette er andre gang på kort tid at MDGs etater i Oslo, under ledelse av Lan M. Berg, har måttet slå retrett etter rasende reaksjoner fra byens innbyggere. Nylig måtte man gjenåpne kollektivfeltene i Bygdøy Allé, etter et temmelig feilslått eksperiment med å omgjøre disse til sykkelfelter. Resultatet ble et kaos uten like, og MDG måtte innse at fullt tilbaketog var eneste farbare vei.

Prislappen for disse feilslåtte prosjektene er foreløpig ikke fremlagt.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.