Eivor Evenrud. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tidligere Rødt-politiker i Oslo Eivor Evenrud gjør det klart at hun fortsatt vil delta i politikken, og nå vurderer hun å stille til valg for SV eller Ap.

Onsdag møtte Eivor Evenrud til sitt første bystyremøte etter at hun meldte seg ut av Rødt, som uavhengig representant, melder NTB.

I et intervju med Aftenposten forteller den tidligere gruppelederen for Rødt i Oslo at både SV og Ap har tatt kontakt med henne for å høre om hun vil stille til valg for dem. Hun bekrefter også at det blir vurdert.

Det tredje rødgrønne byrådspartiet, MDG, er neppe like aktuelt i denne forbindelse, i og med at Rødt og Eivor Evenrud støttet et mistillitsforslag mot MDGs byråd Lan Marie Berg.

– Jeg føler meg ikke ferdig med politikken, konstaterer Evenrud, men hun vil ikke røpe hvilket parti som er mest aktuelt.

Da Evenrud meldte seg ut av Rødt, skrev hun på Facebook at hun ikke lenger opplevde å få tillit og rom fra partikollegaer i bystyregruppen. Hun beskrev også forholdet mellom bystyregruppen og fylkesstyret som ofte svært problematisk.

Document omtalte denne saken tidligere i år (se link under), og kom da inn på at hun opplevde at sentrale krefter i Rødt i Oslo står for en annen og mer tradisjonell kommunistisk poltikk enn det hun føler seg hjemme i:

Rødt har slitt med indre motsetninger knyttet til ideologiske veivalg. Stemningen på kammerset i partiet har åpenbart vært alt annet enn god i senere tid, gode meningsmålinger til tross.

En del krefter i partiet tviholder på «arven etter Lenin», og er fortsatt et erklært kommunistisk parti med alt hva det innebærer av uforsonlig klassekamp osv.

Den avtroppende gruppeleder Eivor Evenrud har ikke tilhørt denne fløyen, men har stått for en mer samarbeidsorientert og løsningssøkende linje, skrev Document.

Evenrud har vært en populær politiker og fikk 4.381 personstemmer ved forrige valg. Hun kan være et verdifullt tilskudd til både SV og Ap i hovedstaden, idet man snart går inn i et år med kommunevalg.

Les også:

Full krasj på ytre venstre: Rødts gruppeleder i Oslo trekker seg

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.