En post-stemmeseddel fra Delaware County i Pennsylvania. Fylket ligger mindre enn en norsk mil unna Joe Bidens residens i delstaten Delaware. Foto: Digital Soldiers/Twitter

– Vi kunne potensielt ha avgitt flere stemmer via posten ved dette valget, men det gjorde vi selvsagt ikke, da det er ulovlig. Document fikk natt til fredag en rapport fra en nordmann som har vært bosatt i USA i mange år, og selv om han og familien ble dynget ned av poststemmer, stemte de ikke.

Mens (nesten) ingen norske medier, og i hvert fall ikke de store teknologiselskapene, vil høre tale om valgfusk ved presidentvalget i USA, forstår flere og flere at det er noe som ikke stemmer.

Her er en lettere redigert utgave av hva vår venn i en Demokratisk styrt delstat i USA hadde å fortelle oss:

Jeg er en norsk statsborger bosatt i en Demokratisk styrt stat i USA.
Hele min familie har GREEN CARD, dvs. vi er ‘residents’ og ikke ‘citizens’. Med andre ord har vi ikke rettighet til å avgi stemme ved hverken føderale eller statlige valg. (Og vi har ikke visse plikter, som f.eks. juryplikt.)

VALGFUSK? Ja, her i staten brukes selvsagt Dominion Voting System …
Selv om antallet kan være mindre enn fusk man kan trylle frem om stemmeopptellingen skjer via Dominion maskiner, er det ikke bare døde, falske identiteter, ulovlige innvandrere og ikke-stemmeberettigede som har avgitt stemmer ved dette valget.

Jeg har bodd i USA under mange presidentvalg. Jeg kan ikke huske vi noen gang tidligere har fått tilsendt adresserte henvendelser med oppfordring til å stemme ved presidentvalget av statlige myndigheter! Ved dette valget har vi fått minst en håndfull ‘mail-in-ballots’ (det vil si stemmeblanketter som kunne sendes til valgurnene via posten) til folk som har vært assosiert med vår adresse.

Jeg mistet oversikten over antall, fordi jeg visste det var en feil og returnerte og rev opp flere stemmesedler.

Dette er ‘mail-in-ballots’ som kom uoppfordret og ubegrunnet til oss. Ingen av oss har registrert oss som velgere, og de statlige myndigheter vet at vi ikke er amerikanske borgere.

En norsk utvekslingsstudent på studentvisum som kun bodde hos oss noen måneder for mange år siden, fikk også tilsendt stemmeseddel! Vi kunne med andre ord potensielt ha avgitt flere stemmer via posten ved dette valget, men det gjorde vi selvsagt ikke, da det er ulovlig etter føderal lov.

I de stater jeg har bodd, har regelen vært at førstegangs stemmeberettigede personer forhånds-registrere seg som velger, innen en viss dato før valget. Det er en individuell, aktiv registrering man gjør på nettet, eller i forbindelse med anskaffelse av førerkort og ID-kort.

Som Green Card-holder er det ulovlig å registrere seg. Det sies registreringen vil bli sjekket mot statsborgerskap, og at man vil få trøbbel med visa-fornyelse, om man gjorde det.

‘Mail-in-voting’ er ikke noe nytt for dette presidentvalget i denne staten. Det nye er at fristen for forhånds-registrering ble satt til selve valgdagen, og at ikke-stemmeberettigede fikk stemmeseddel automatisk tilsendt!

Som media skryter, dette har fungert fantastisk!
Å ja? Til nå har hele tre mennesker blitt bøtelagt for å stemme uten å være berettiget i denne staten!
Det mest eventyrlige er hvordan et slikt upålitelig stemmesystem som Dominion fikk flippe valgresultatet.

Konstitusjonell krise

Det vår venn her skriver, går hånd i hanske med hva vi skrev mandag denne uken:

Demokratene i demokratiets vugge, Pennsylvania, åpnet opp for massivt valgfusk ved at de i 2019 endret delstatslovgivningen for poststemmer ved valg. Den demokratiske guvernøren og flertallet i Pennsylvanias egen høyesterett sørget for å rydde av veien alle «checks and balances» for slik stemmegivning. Alt som før oktober 2019 ville bli regnet som valgfusk, ble tillatt etter denne lovendringen. (Doc-TV: Jussen kan ta jukset)

I motsetning til hva mange medier trodde og skrev (vi var ikke helt feilfrie her på Document heller), avviste ikke USAs høyesterett (SCOTUS) søksmålet fra Pennsylvania tirsdag kveld. Det de sa ‘nei’ til, var å gi søksmålet oppsettende virkning. Påstanden om at Pennsylvanias lov er ukonstitusjonell, kan fortsatt komme opp for SCOTUS.

Parallelt med dette venter nå USA spent på hva SCOTUS vil gjøre med søksmålet fra delstaten Texas som har bedt USAs høyesterett om å nekte godkjennelse av valgmennene fra vippestatene Pennsylvania, Georgia, Michigan og Wisconsin. Dette søksmålet har til nå fått tilslutning av 18 andre delstater og president Trump selv.

Vi jobber nå for å skaffe klarhet i om det er slik at poststemmene ikke avstemmes mot et valgmanntall. En researcher er satt på saken, og i løpet av helgen venter vi flere opplysninger om dette fra amerikanske venner.

Følg med på Dagsorden, på Facebook, på YouTubeRumble og PodBean! Søk opp Document.no og abonnér eller lik, slik at du ikke går glipp av nyheter sett og satt i sammenheng!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.