Over hele USA, og da særlig i de såkalte vippestatene, der resultatene ennå ikke er klare, varsles det nå om demonstrasjoner. 

Mens amerikanske velgere og den sittende amerikanske presidenten raser mot hva som ikke kan forstås som annet enn valgfusk, i flere stater, holder norske medier troen på «sin kandidat», Biden, i live. I Dagsorden har vi en annen vinkling. Du får tallene, og du får se noen medieklipp fra hvordan valget fremstår utenfor Demokratenes boble.

Du finner lenke til dagens Dagsorden nederst i saken.

Documents redaksjon drukner formelig i innsendte videoer og lenker om uregelmessigheter og påstander om valgfusk i USA. Også her hjemme opplever vi et raseri mot de etablerte medienes påfallende Biden-vennlige tone.

Dette er vi så vant med at vi ikke velger å lage noe stort nummer av det. Derfor var det en overraskelse å finne at NRK faktisk har gjengitt en Tweet fra President Trump:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1324382829535498244?s=20

At NRK (og CNN) forsøker å bagatellisere de mer enn 300 søksmålene som hittil har kommet til domstolene, sier seg selv. Under overskriften «Trump hevder valget stjeles – slik forsøker han å bruke domstolene» kan vi lese følgende:

I Pennsylvania handler et av søksmålene om innsyn i stemmeopptellingen. Dette fikk Trump-leiren medhold i torsdag ettermiddag norsk tid.

Dermed får Republikanernes valgobservatører stå litt nærmere når de overvåker opptellingen i Philadelphia, skriver CNN. TV-kanalen skriver at beslutningen får lite praktisk betydning.

Likevel var Trump raskt ute med å fremstille avgjørelsen som en stor seier. (NRK)

Selvsagt kan det være av avgjørende betydning at observatører fra begge (alle) partier får overvære opptellingen i et hvert valg av betydning. Det er jo nettopp derfor amerikansk rett ga Republikanerne i Pennsylvania medhold.

Over hele USA mobiliserer nå særlig den republikanske grasrota.

 

Skjermdump fra Vincent James på Telegram. (OBS: Lenken åpnes ikke for fullt i vanlige nettlesere)

Det er i delstatene Arizona (11 valgmenn), Nevada (6 valgmenn), Georgia (16 valgmenn), Pennsylvania (20 valgmenn), Wisconsin (10) og Michigan (16) dramaet nå utspiller seg.

I dagens Dagsorden kommenterer Kent Andersen og Geir Furuseth tallene og hvordan det utspiller seg fra andre kanter av verden.

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.