Valgobservatørene i Pennsylvania må betrakte opptellingen på ti meters avstand. De har ikke sjanse til å kontrollere hva som foregår. Trumps advokat Rudy Giuliani, Eric Trump og Laura Trump. Foto: Matt Slocum/AP/NTB

For et halvt år siden begynte journalistene å rapportere at Trump hadde sagt at han ikke ville forlate Det hvite hus frivillig. Det kunne bli nødvendig å tilkalle hæren. Dette har vært en vedvarende myte om Trump: Han er utilregnelig og en avviker. Tvangstrøye venter.

Tove Bjørgaas er blant journalistene som uhemmet bruker statskanalen til å forberede et kupp mot amerikansk demokrati.

Hvis man behersker mediene kan drive fortellingen fremover. Trump har hatt den fordel at han gikk over hodet på mediene og appellerte til velgerne direkte gjennom Twitter. Men nå har Twitter begynte å sensurere meldingene. Sirkelen lukkes. Hans fiender har bukten og endene.

Poststemmer er det blitt svindlet med i årevis og dette valget er intet unntak. Likevel har NTB gjentatt og gjentatt at det aldri er bevist svindel.

Strategene bak Demokratene har helgardert: De har sluppet løs Antifa og BLM i gatene. Hvis det blir Trump kan de slippe volden løs.

Tove Bjørgaas satt onsdag og snakket om at amerikanerne var så frustrert at det var en forståelig reaksjon hvis de ville slippe ut litt frustrasjon. Volden er systematisk underspilt av norske medier.

Nå har Trump sagt at han betviler opptellingen i Michigan, Wisconsin og Pennsylvania. Han rokker ved prinsippet om en mann en stemme, tordner NRK som deretter går til Audun Lysbakken, Støre og Marit Arnstad som alle er skjønt enige om at det skal bli godt å bli kvitt Trump.

Det hele virker regissert. Han skulle ikke gjenvelges, koste hva det koste ville.

Mikrofonen går rundt til utenrikskorrespondentene. Ingen har noe godt å si om Trump. Nå blir det en fastere hånd overfor Russland, slår Jan Espen Kruse fast. Han har aldri hørt om Hunter Biden og Yelena Baturina.

En ting er politiske uenigheter og åpne konfrontasjoner. Noe annet er at mediene følger et script som de ikke er åpne om og manøvrerer dekningen slik at sendingene får en bestemt effekt. Det er denne rapporteringen fra norske medier som minner om et statskupp i sakte kino.

Man har i fire år unnlattt å rapportere hva Trump har gjort og forsøkene på å velte ham. Den vanlige kvinne og mann aner ikke hva presidenten har vært utsatt for.

Nå skal de samme krefter redde demokratiet, først i USA, men også i Norge.

NRK forsøker å presse utenriksminister Ine Eriksen Søreide til å si «morn’a Trump». Så dum er ikke Søreide, men det er ingen tvil om hvilken side hun står på. Nå kan landet puste lettet opp etter fire år med Trump. Vi har jo Kina.

Ingenting av det NRK rapporterer er sant. Det er resultatet av fire år med Trump.

De gjennomførte et kupp mot presidenten som kan blir kronet med hell.

De har samtidig kuppet vårt eget demokrati.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.