Vær Varsom-plakaten har ikke tatt høyde for at mediene kunne komme til å havne ideologisk på motsatt side av halve folket. Hverken Pressens Faglige Utvalg, Kringkastingsrådet, Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag eller andre presseorganer er forberedt på en ideologisk polarisering som den Vesten opplever nå. I stedet har mediene ensidig projisert all skyld på én politiker – Donald Trump –, og nå får Boris Johnson smake samme medisin. Hvor er stemmene i mediene som protesterer og sier at det noe med medienes egen integritet som svikter? De evner ikke se en sak fra to sider. Norske medier er hundre prosent på linje med Demokratene og anti-Trump-mediene i USA. Det gir norsk offentlighet et stort demokratisk underskudd. Anders Magnus er et eksempel på hvor dypt en dyktig journalist kan synke i dette morasset.  Foto Bjørn Sigurdsøn / scanpix

Anders Magnus’ dekning av Ukraina-saken forteller noe om hvor dypt en erfaren journalist er villig til å synke for å tekkes hjemmeredaksjonen. Trump illustrerer også problemene med public service-kringkastere som ikke tåler en annen politisk ideologi enn sin egen, og dermed forvandles til propagandasentraler mot sitt eget betalende publikum.

NRK er, i likhet ned SR, DR og BBC, grunnlagt på opplysningstanken og menigmann. Men de har ikke tålt møtet med internett, som gir kundene mulighet til å se dem i kortene. I stedet for å ønske denne pluraliteten velkommen, har NRK møtt kundene med anklager om høyreradikalisme og fake news.

I virkeligheten er det kritisk tanke og fornuft som NRK i sin nåværende form forsøker å bryte ned.

At Tove Bjørgaas presenterer den mest vulgære anti-Trump-propaganda, er ikke overraskende. Det har hun gjort i flere år. Bjørgaas er en hardcore venstreorientert.

Anders Magnus er annerledes. Han er først journalist og dernest politisk konform. Men Trump har endret situasjonen. Nå krever hjemmeredaksjonen at han er med på notene.

NRK følger nå slavisk skriptet til Demokratene og anti-Trump-mediene i USA. De gjentar de samme frasene uten blygsel.

Magnus gjentok Adam Schiffs ord om at Trump var som en mafiosi som ba om en tjeneste, ellers kunne det skje ting.

Torsdag presterte Magnus å si at Trump hadde bedt president Zelenskij finne en løsning på krigen i Øst-Ukraina sammen med Putin. Magnus sa at det var som om Roosevelt skulle bedt Churchill finne en løsning sammen med Hitler.

Hva skal man si når en voksen journalist kan lire av seg slikt tøv?

NRK har kjøpt hovedfortellingen om hvem som er the good guys og hvem som er the bad guys i Washington. Demokratene er the good guys. Problemet er bare at det er Demokratene som har misbrukt statens organer til å organisere et internt kupp mot en sittende president. Opprullingen av denne skandalen har pågått i tre år. NRK og NTB og resten av mediene savner totalt begreper for å begripe forskjellen på Demokratenes skinnmanøvrer og det harde møtet med avsløringene av deres maktmisbruk.

Når de nå skal fortelle hva som skjer, hopper de fra det ene til det andre.

Hovedfortellingen var at The Orange Man har begått noe nær landsforræderi – igjen! – ved å be Zelenskij om en tjeneste.

I en bisetning nevner NRK at Biden – far og sønn – også har noe å svare for, og at det har med Ukraina og Trump å gjøre. Men det holdes utenfor hovedfortellingen om Trump.

NRK stiller seg fullt og helt bak riksretten mot Trump, slik de er imot Brexit og Boris.

Men ingen medier – og dette er det verdt å merke seg – kan motsette seg det som er trender på nettet. Bidens korrupsjon er så stor og har en slik gjennomslagskraft at NRK måtte flette den inn. I nyhetene kl. 14 fortalte NRK i detalj om Hunter Bidens fete lønn i Burisma Holding og hvordan faren krevde riksadvokaten sparket da han ble for nærgående.

Men i Dagsrevyen var denne informasjonen som blåst bort. Den passet ikke inn i hovedfortellingen.

Hva sier dette om dagens NRK?

Den forteller om en public service-kringkaster som lever sitt eget liv. NRK er blitt et instrument i hendene på en elite som er fast bestemt på å beholde makten. De venter bare på en aggressiv leder som kan ta igjen. Når de kan være så offensive med svake ledere, tenk hva de ville rettferdiggjøre hvis de fikk en dyktig psykopat som leder!

Det vi for vår del kan konstatere, er at det ikke er noen hjelp å få fra norske medier: Hvis vi vil finne ut hva som skjer, må vi gjøre jobben selv.

NRKs løgner er lette å gjenfortelle. Det er bare å kopiere CNN, Washington Post og New York Times. Disse er bare skygger av seg selv. De lager historier som er plantet for å villede og ødelegge den sittende presidenten.

Igjen må Kongressen bruke tid på høringer om konstruerte historier. Demokratene gjør ikke annet. Tilliten til systemet synker.

Det jobber 1700 journalister i NRK, som bruker nærmere seks milliarder kroner over statsbudsjettet. NRK har ikke lenger en utenriksredaksjon verdig navnet. NRK inntar ideologiske posisjoner i konflikt etter konflikt, og de står ikke på folkets side. De er for EU, for palestinerne, for Brorskapet i Egypt, er antiamerikanske og anti-israelske.

NRK er propagandakanal for kreftene som vil åpne grensene og ha økt innvandring.

Disse kreftene har fått summet seg etter tilbakeslaget i 2015, og ønsker å nedkjempe de nye konservative.

De har et mye tettere samarbeid med muslimer i og utenfor Europa enn tidligere. Det er ikke rart vi hører lite om kristendomsforfølgelser i den islamske verden. I neste omgang vil disse forfølgelsene komme hit.

Vi merker det bl.a. i angrepene på Abdel Fattah al-Sisi i Egypt: Det nye konkordatet vil gjerne styrte Sisi.

De nyter å omtale Brorskapets seier som det første demokratiske valget i Egypt.

Når Raja går amok, er det på en slik bakgrunn. Han driver oppvarming.

Slaget står nå om Boris og Trump. Disse to er de mest umiddelbare truslene mot oligarkenes herredømme.

Skulle de falle, blir bølgedalen enda dypere.

Medieherrene vet godt hva som står på spill. De er på offensiven.

Det er viktig at folket, vanlige mennesker, forstår hva som dette spillet gjelder.

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.