Angela Merkel med USAs ambassadør Richard Grenell 6. juli 2018. Da hadde Grenell ennå ikke sagt alt som ville få tyskerne til å få ham i vrangstrupen. Angela er tysk-autoritær: Grenell smiler, men Angela presterer er ikke et smil. Hun er ikke begeistret for Trumps utsending. Han nevnes som en fremtidig president. Forstår tyskerne hva de har i vente? Trump er bare begynnelsen. Foto: Axel Schmidt/Reuters/Scanpix

Anti-Trump-fronten blir mer hysterisk og desperat i takt med at forsøket på å etablere en troverdig motkandidat ser ut til å svikte. Ingen tror at Bernie Sanders vil kunne slå Trump. Dermed faller Resistance tilbake på maktposisjonene de fortsatt kontrollerer: Mediene og etterretning/justis.

Torsdag ble Roger Stone dømt til 40 måneders fengsel. Obama-oppnevnte Amy Berman Jackson sa at Stone ble dømt, ikke for å «stand up» for presidenten, men for å «cover up» for ham. Men dette var ikke del av tiltalegrunnlaget. Jackson kom med en politisk uttalelse. Hun avslørte hva dette handler om: Presidenten.

Jackson har ilagt Stone munnkurv etter dommen, også via andre. Selv om han er på frifot har han ikke lov å si noe om sin egen sak. Han er fratatt ytringsfriheten.

Det er ikke de andre blitt som er tatt i å lyve: Andrew McCabe, John Brennan og James Clapper. De er avslørt som løgnere, men er aldri tiltalt og har gått til godt betalte jobber i CNN og MSNBC.

Fru Justitia er ikke lenger blind

Utlendinger forstår ikke så godt forskjellene, men det gjør Republikanere. De ser at det i USA i dag eksisterer to typer justis: En for Demokrater og en for Republikanere. For hver omdreining av skruen øker mistilliten til systemet.

Trumps velgere forlanger at det kommer et rettslig oppgjør med de som brukte sine posisjoner til å undergrave kandidat, senere president Trump. De er fullt klar over omfanget og politiseringen av FBI, justisdepartementet, CIA og NSA. De har ikke lenger tillit til ledelsen for disse institusjonene.

Russland – igjen

Med jevne mellomrom trekker de største anti-Trump-mediene en kanin opp av hatten: I natt var det at etterretningsfolk skal ha briefet Kongressen om at Putin arbeider for å få Trump gjenvalgt.

NRK var «på» med en gang.

Det var en utsending for Director of National Intelligence, Jospeh McGuire, Shelby Pierson, som briefet Kongressen.

Washington Post har kun generelle antagelser å vise til og skriver selv at det virket som en gjentakelse av påstandene om påvirkningen i 2016:

Other people familiar with the briefing described it as a contentious re-litigating of a previous intelligence assessment that Russia interfered in 2016 to help Trump. (…)

The official, Shelby Pierson, said several times during the briefing that Russia had “developed a preference” for Trump, according to a U.S. official familiar with her comments.

På toppen av det hele ble ikke Trumps stab orientert om briefingen av McGuires folk. Slik virket briefingen som et bakholdsangrep og en forberedelse til et nytt Russia-gate. Han fikk vite om det av Devin Nunes, en av de fremste Republikanerne i Representantenes hus. Han forsto umiddelbart hva som foregikk og varslet Trump.

Devin Nunes har vært blant de dyktigste til å grave frem hva FBI, CIA og justisdepartementet har holdt på med for å «set up» Trump som en russisk agent. Derfor hater de ham. Nunes var frem til januar 2019 leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Møtet i Det hvite hus mellom McGuire og Trumps folk torsdag, ble derfor temperamentsfullt.

Dette er god mat for NRK. Men uten brysomme detaljer.

Pytt-pytt

NRK hiver seg på alle slike storyer og kjører de frem uten forbehold. Med forbehold mener vi at NRK utelater selv de forbehold som anti-Trump medier som Washington Post selv anfører. Som:

It was not clear what specific steps, if any, U.S. intelligence officials think Russia may have taken to help Trump, according to the individuals.

Det er ikke klart hvilke skritt amerikansk etterretning tror Russland kan ha tatt for å hjelpe Trump, ifølge kildene, hvis noen.

Hvis noen.En journalist som utelater en slik setning er ikke journalist.

Hvem er uskikket til jobben?

NRK er blitt et Trump-hatende medie som spyr ut propaganda uten forbindelse med hva som foregår i USA. Anders Magnus og Veronica Westrin, er sørgelige eksempler.

I dag morges var det Hallvard Sandberg som var innkalt og gjorde seg lystig over Trump.

Programleder: -Hvordan reagerte Trump på avsløringen (av russisk påvirkning)?

Sandberg: -Han sparket etterretningssjefen!

NRK og resten av norske medier har diagnosen klar. All informasjon som kommer inn tilpasses den.

Programleder: -Hvorfor kommer e-tjenstene med denne informasjonen?

Sandberg: -Fordi de er betalt for å gjøre det.

De gjør jobben, og Trump hevner seg. Slik bygges bildet opp av en president som er en trussel mot demokratiet, for å sitere tidligere USA-korrespondent Gro Holm.

Attentat

I går kom meldingen om at kommunikasjonsnettverket som presidentens Secret Service bruker, var blitt hacket.

Det er som om de Trump-hatene mediene forbereder legitimeringen av et attentat mot presidenten. Han er en patologisk løgner og totalt uskikket til å inneha verdens viktigste embete. Den som «tar ham ut» gjør verden en tjeneste.

NTB går NRK en høy gang

Men det er ikke bare NRK som hisser til hat mot Trump. Det har også NTB gjort systematisk helt siden han stilte.

Fungerende Director of Niatonal Intelligence, Joseph Maguire, lar en medarbeider briefe Kongressen om at Putin foretrekker Trump og vil arbeide for at han gjenvelges, uten å orientere Det hvite hus. Det er undergraving. Foto: Tom Brenner/Reuters/Scanpix

 

Director of National Intelligence, Joseph McGuire, gjorde en ynkelig figur da Adam Schiff forsøkte å bruke en varsler som ikke var noen varsler, mot presidenten. Eric Ciaramella gjorde en inside job mot presidenten. Han kom fra CIA og arbeidet i National Security Council, hvor han ble sparket pga lekkasjer. Han fikk høre om samtalen mellom Trump og Zelenskij gjennom Alexander Vindman. Annenhåndsopplysninger er per definisjon ingen varsler, og justisdepartementets lovavdelingen frarådet å ta henvendelsen til følge. McGuire gjorde ikke noe for å stanse varsler-saken og dermed åpnet han døren for riksrettssaken. Skulle Trump være takknemlig?

Da han hørte om briefingen til Kongressen  var det slutt på tålmodigheten. Trump utnevnte en av sine mest dyktige og lojale ambassadører, Richard Grenell, til ny Director of National Intelligence.

NTB omtaler ham slik:

Grenell har som Trump stilt seg tvilende til at Russland involverte seg i valget i 2016, og han har gjort seg mektig upopulær i Tyskland med sin åpne støtte til høyreekstreme populister i Europa, åpen kritikk av statsminister Angela Merkel og sine trusler mot europeiske bedrifter om ikke å handle med Iran.

Dette er NTB, AFP og APs sanne ansikt: De mener at de nye høyrepartiene i Europa er «høyreekstreme» og en ambassadør som snakker positivt om Orban er selv høyreekstrem.

NTB utelater behending at Grenell aktivt har forsøkt å stanse byggingen av Nordstrøm 2, gassledningen som går direkte fra Russland til Tyskland og øker Europas avhengighet av russisk energi. Det er Merkel som sier en ting og gjør noe annet.

Men de Trump-hatende mediene må ofre sannheten på propagandaens alter.

De gjør det som ledd i en konspirasjon mot Trump, som begynte vinteren 2015/2016. Dyktige journalister og kilder som er rammet av politistatsmetoder, har avslørt hvor langt Demokratene, Clintons, Big Tech og anti-Trump-medier, e-tjenester, var villig til å gå for å stanse Trump. Vi vet en masse om det. Men norske medier vil ikke fortelle noe om det.

Hvis NTB nevner Den dype staten er det for å si at Trump lider av forfølgelsesvanvidd og besettelser.

Trump har lenge uttrykt dyp skepsis til sine egne etterretningstjenester og mener at deres funn om at Russland involverte seg i valget i 2016, var resultat av en «deep state»-konspirasjon for å undergrave hans legitimitet

Vi har to rapporter fra generalinspektøren for FBI og justisdepartementet, Michael Horowitz, som i detalj forteller hvordan e-tjenestene briefet Trump i januar 2017 om russisk påvirkning, men de som gjorde det brukte møtet for å teste Trump. De brukte møtet til å sirkle inn og omringe Trump.

NTB, NRK later som om den største politiske skandalen i USAs historie ikke eksisterer. De er en del av den.

 

 

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.