Det er tøft å være Trumps personlige advokat. Hans team får kjørt seg. De må hele tiden være bedre enn Demokratene, som får det meste gratis. Men det gjør at folk som Jay Sekulow må overbevise. Det holder ikke med slagord og pompøse fraser. Foto: Sarah Silbiger/Reuters/Scanpix

NTB har et særlig ansvar for å dekke et polarisert USA på en fair måte. Men det finnes ingen fairness i NTBs dekning. Den er totalt enøyd på Demokratenes side.

NTB presenterer faktabokser uten fakta, og rapporteringen er ren propaganda.

Det hjelper ikke at NRKs Anders Magnus er like dårlig. Resultatet er et publikum som er ignorante om den viktigste politiske striden i vår tid.

Nær halvparten av Norges befolkning tror ikke at Donald Trump blir gjenvalgt som USAs president.

Nordmenn er delt på midten når det kommer til troen på gjenvelgelse av USAs president, viser en fersk spørreundersøkelse Norstat har laget for ABC Nyheter.

46 prosent av de spurte tror ikke at Donald Trump blir gjenvalgt som president 3. november, mens 40 prosent svarer ja. Samtidig svarer 15 prosent «vet ikke» på spørsmålet.

Flere kvinner enn menn er tvilende til at Trump blir gjenvalgt som USAs president. (NTB)

Egentlig er det overraskende at andelen som tror Trump taper 3. november, ikke er enda høyere. At så mange som 40 prosent tror han blir gjenvalgt, viser at folk klarer å tenke selvstendig. Kanskje dette er et varsel?

Charles Moore skriver i Telegraph at Boris Johnson viste at det er mulig å vinne valg uten å ha BBC i ryggen. NRK og de andre mediene opptrer som kingmakers, og alle partier/politikere danser etter deres pipe.

Uthengningen av Trump er en fordumming både av publikum og journalistene selv. Egentlig er det verst for mediene.

Lørdag holdt Trumps advokater sine innlegg. De holdt på i bare to timer. Adam Schiff holdt på i 21 timer.

Det var masse «mat» i  Jay Sekulow, Michael Purpura  og Pat Cipollones innlegg. De demonstrerte at Schiff utelot at mange av vitnene han selv hadde innkalt, konkluderte med at de aldri hadde hørt Trump si at hjelpen til Ukraina var avhengig av at de etterforsket Bidens.

Demokratene lager sammenhenger som ikke er der. Det gjorde de under Russia-gate, og de gjør det om Ukraina.

Schiff overdrev trusselen fra Russland noe voldsomt: Han sa det var nødvendig å kjempe mot russerne i Ukraina, så amerikanerne slapp å gjøre det på hjemmebane. Han snakket om at Trumps innstilling av hjelpen hadde kostet ukrainske soldater livet. Men unnlot å nevne at Trumps suspensjon av hjelpen i noen uker, ikke berørte den militære hjelpen. Leveransene av panserbrytende Javelin-raketter fortsatte. Disse var det Trump som hadde bestemt at Ukraina skulle få. Obama leverte bare ulltepper.

Schiff snakker som om Mueller-rapporten ikke foreligger. Den konkluderte med at det ikke var bevis på samarbeid mellom russerne og Trump. Schiff snakker fortsatt om Trump som en russisk agent. Derfor var det nødvendig med en riksrettssak, for Demokratene kan ikke stole på at velgerne forstår hvor farlig Trump er.

Dette er loony talk. Men NTB referer det som om det var normalt å snakke om at landet befinner i unntakstilstand:

Lederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, demokraten Adam Schiff, mener Trump vil fortsette å utøve maktmisbruk med mindre han avsettes.

– Det kommer ikke til å stoppe. Dere vet det ikke kommer til å stoppe med mindre Kongressen gjør noe med det, sa Schiff da han la fram de siste argumentene fredag, samtidig som han kalte presidenten en trussel mot landet.

Han påpekte også at Trump ikke har vist anger etter at Ukraina-samtalen ble kjent. (NTB)

Demokratene stoler med andre ord ikke på et demokratisk valg, men vil gripe inn for å få Trump avsatt. Ikke noe av denne tenkningen kommer frem i norske medier. Den er anti-demokratisk.

Jerry Nadler er særlig skrudd. Han sa at Trump må avsettes nå, ellers blir han en diktator.

Justiskomiteens leder Jerry Nadler kalte Trump en diktator.

– Han behøver ikke å respektere Kongressen. Han behøver ikke respektere folkets representanter. Kun hans vilje skjer. Han er en diktator, sa Nadler ifølge Reuters. (NTB)

Schiff var like forrykt da han gjengav et rykte på CBS som sa at republikanske senatorer var blitt truet med at deres hoder kom til å bli satt på stake hvis de våget å stemme mot Trump. Dette fikk flere republikanere som har flørtet med tanken om å stemme for flere vitneforklaringer, til å ta kraftig avstand fra Schiff. Det finnes ikke noe grunnlag for ryktet. Det var ren bakvaskelse.

NTB har ikke med ett ord nevnt at medier som Washington Post, New York Post og CNN er blitt aktivister som driver krig mot presidenten, med plantede historier og bevisste løgner.

Løgner har en mangel: De er kjedelige. Anders Magnus er kjedelig å høre på, det samme er Tove Bjørgaas og Gro Holm.

Hvis man stoler på norske medier, er det ikke mulig å forstå noe av det som foregår i USA.

I Bergen sitter en postdoktor som har bevart fatningen:

– Jeg tviler på om det er mulig å slå Trump, sier postdoktor Hilmar Mjelde ved Universitet i Bergen.

Han viser til at de demokratiske kandidatene som ligger på topp, er for gamle. Han peker samtidig på at USA har en helt annen politisk kultur enn de fleste europeiske land.

– Europeere sliter med å forstå hvordan en så uvøren og udannet type som Trump kan velges til president, sier Mjelde.

1009 respondenter ble spurt i undersøkelsen. (NTB)

Jeg tror Mjelde tar feil. Trump er uvøren, men han er ikke udannet. Kravet om at norske politikere skal følge en viss språknorm, er en hersketeknikk.

Er det noen som synes Trine Skei Grande er spesielt dannet?

I over ett år etter valget i 2016 kjørte NRK en jingle hvor politikere kommenterte valgresultatet, og den ble avsluttet med Skei Grande som sa at han ble valgt på å være drittsekk.

Der har du nivået på NRK og Grande. De sparker nedover, mot velgerne.

 

 

 

Støtt Document

Norsk offentlighet trenger mer enn noensinne en alternativ mediekanal. Hvis du som leser vil ha tilgang til nyheter og analyser som forteller en annen historie, som ikke gjør deg schizofren, med sin blanding av historier uten intellektuell forståelse og sammenheng, skal du støtte Document.

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Det er mange måter du kan bidra på:

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Document.no Vipps org.nummer er 13629

 

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂