Lt. Col. Alexander Vindman, the top Ukraine expert on the National Security Council, arrives Tuesday, Oct. 29, 2019, to speak with House impeachment investigators on Capitol Hill in Washington. (Anna Moneymaker/The New York Times)

Når medlemmer av National Security Council vitner mot presidenten i etterretningskomiteen i Representantens hus i full uniform og forhåndspubliserer sitt innlegg i New York Times, illustrerer det et Amerika som er i krig med seg selv.

Det ville under normale omstendigheter vært utenkelig at en tjenestemann stilte i uniform hvis ærendet var å svine til presidenten. Det kan kun skje under Donald Trump.

Demokratene og anti-Trump-mediene mener det viser hvor dypt Trump har sunket. Det går også an å se det som tegn på hvilke grenseoverskridelser Resistance mot Trump tillater seg. De bruker alle midler.

Norske medier rapporterer lojalt kun Obama/Hillary/radikale Demokrater-versjonen. De «glemmer» at også andre kan lese og at korrektiver ligger bare et tastetrykk unna.

Ærend

Vanlige amerikanere har ikke tid til å bruke timevis hver dag på hvem som sier hva og hvem som har rett. Men de hører på støyen i anti-Trump-mediene og reagerer på kognitiv dissonans. Den er definitivt størst på Demokratisk side.

.De oppfatter at Alexander Vindman ifører seg uniform av en grunn. Han bruker ikke uniform i sitt arbeid som leder av Eurasia-avdelingen i NSA. Han ønsket derfor å understreke noe. I staten er det normalt lojalitet til embetet som gjelder.

Men ikke når det gjelder Trump.

Resistance mener de kan skille embetet og presidenten.

Mandag kveld var Trump på World Series-kamp i Washington, et publikum som er tungt blå, dvs Demokratiske. Det var fem minutters pipekonsert. Demokratene og mediene frydet seg. Men synes velgerne det er OK at presidenten blir pepet ut?

Det er ikke så sikkert.

Eller hva med at CNN, MSNBC og ABC mener Trump lød som Baghadadi eller Saddam da han kunngjorde Baghdadis død. Er det sannsynlig at velgerne synes dette er adekvate sammenligninger?

Kommentatorer og nyhetsankere kaster hemningene og hører ikke lenger hvordan folk reagerer.

Imponerende?

Alexander Vindman er av ukrainsk bakgrunn. Da Trump ble valgt ble Kiev urolig. Kiev hadde vært instrumental i å finne «ditt» om Trumps valgkampleder Paul Manafort.

Det sier noe om hvor dypt mediene har sunket at Associated Press-journalister hadde møter med Justisdepartementets Andrew Weissmann, våren 2017, hvor de gav Weissmann negativ informasjon om Manafort, bl.a koden til et lager Manafort hadde. Dette var rett før Weissmann ble pitbull for spesialetterforsker Bob Mueller og den som i realiteten ledet etterforskningen.

Det er Judicial Watch som klarer å bruke offentlighetsloven til å vri informasjon ut av justisdepartementet og FBI:

JUDICIAL WATCH: AP REPORTERS GAVE DOJ/FBI UKRAINE INFO AND CODE TO PRIVATE LOCKER OF PAUL MANAFORT IN APPARENT EFFORT TO PUSH CRIMINAL PROSECUTION

Det utrolige er at AP-journalister deltar i en etterretningsoperasjon mot president Trump!

Judicial Watch today released two productions of heavily redacted FBI documents – 28 pages and 38 pages – about an April 11, 2017, “off-the-record” meeting set up bythen-Chief of the Justice Department’s Criminal Fraud Section Andrew Weissmann, between the DOJ, the FBI and the Associated Press in which AP reporters provided information on former Trump Campaign Director Paul Manafort, including the numeric code to Manafort’s storage locker.

Two months later, in early June, Weissmann was hired to work on Robert Mueller’s special counsel operation against President Trump. Weissman then reportedly spearheaded the subsequent investigation and prosecution of Manafort.

Included among the new documents are two typed write-ups of the meeting’s proceedings and handwritten notes taken during the meeting by two FBI special agents.

Mediene er fortsatt aktive deltakere i denne operasjonen og lekker og manipulerer for å få ram på presidenten. Når norske medier slavisk deltar i samme operasjon, blir også Norge del i den dype statens undergraving av rettsstaten.

Mye står på spill. Trump har nemlig motstått presset. Selv med blodhunder som Weissmann i ledelsen klarte ikke Muellers team å finne noe fellende bevis mot Trump.

På offensiven

I stedet har Trump gått på offensiven. Han sendte sin advokat Rudy Giuliani til Kiev for å få ukrainerne til å komme til bunns i hva slags hjelp de ga Hillary i 2016.

Det gjorde Kiev usikker å de søkte hjelp hos en med ukrainsk bakgrunn, nemlig Vindman, som de kjente både kulturelt og profesjonelt. Han håndterte Ukraina-desken i National Security Council.

Trump har fått tjenestemenn til å miste all sans for habilitetsregler.

Et medlem av National Security Council – presidentens sikkerhetsrådgivere – ga altså en fremmed makt råd om hvordan de skulle parere presidentens forespørsler!

Ukraina kan ikke ha forstått rekkevidden, men det har heller ikke Vindman gjort.

Bak ham sto mennesker som visste hva Hillary/Obama risikerte mht til Russia-konstruksjonen og Biden-familiens tvilsomme forretninger i Ukraina.

Ingen Demokratisk kandidat i 2020 kan overleve slike avsløringer.

Det hjalp derfor å stanse Trump. Da Giuliani begynte å grave henvendte Kiev seg til Vindman som ga dem råd om hvordan de skulle reagere:

John Yoo, a former Bush administration Justice Department official, said Monday evening on Fox News’ “Ingraham Angle” that he found it “astounding” that Vindman would be advising Ukrainian officials against Trump’s interests.

“You know, some people might call that espionage,” Yoo said.

Det må man si er en ekstraordinær situasjon.

NTB rapporterer slavisk Adam Schiffs versjon:

Nytt vitne ryster Det hvite hus
NTB-AFP-AP

En oberstløytnant som vitner i riksrettsgranskingen, sier at han var vitne til at Det hvite hus presset Ukraina til å hjelpe Donald Trump politisk.

Det kommer fram i den skriftlige forklaringen som flere medier fikk tak i før Alexander Vindman møtte til høring bak lukkede dører i Kongressen tirsdag.

Oberstløytnantens vitnesbyrd omtales som eksplosivt, og republikanere har mobilisert for å undergrave hans troverdighet i forkant.

Vindman legger fram noen av de sterkeste bevisene hittil for anklagene om at Trump misbrukte sine fullmakter som president og brøt valglovene for å få støtte fra Ukraina i forsøket på å bli gjenvalgt neste år, skriver nyhetsbyrået AFP.

Trosset ordre

Vindman, som har tjenestegjort for den amerikanske hæren i Irak og som senere ble Ukraina-ekspert i USAs nasjonale sikkerhetsråd, ankom høringen i Washington iført uniform og med medaljer på brystet.

Ifølge den skriftlige forklaringen fortalte oberstløytnanten at han personlig lyttet til at Trump presset Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en telefonsamtale 25. juli.

Trump nekter for å ha gjort noe galt og mener samtalen med Zelenskyj var «perfekt».

Vindman trosser Det hvite hus’ ordre om å ikke rette seg etter Kongressens stevning, og han er det første vitnet som personlig hørte telefonsamtalen som er i kjernen av Demokratenes riksrettsgransking.

Bekymringsmeldinger

Vindman sier han ved to tilfeller leverte bekymringsmeldinger til sikkerhetsrådet om upassende forsøk fra Det hvite hus på å få Kiev til å åpne etterforskninger med det formål å hjelpe Trump politisk.

Det hvite hus har tidligere offentliggjort et redigert sammendrag av samtalen som bekrefter at Trump ba Zelenskyj etterforske Demokratenes mulige presidentkandidat Joe Biden og hans sønn. Demokratene mener militærbistand som Kongressen hadde godkjent til Ukraina, ble holdt igjen som pressmiddel.

– Jeg mente det ikke var behørig å kreve at en utenlandsk regjering etterforsker en amerikansk statsborger, og jeg var bekymret over implikasjonene for den amerikanske regjeringens støtte til Ukraina, sa Vindman ifølge den skriftlige forklaringen.

Lojalitetsspørsmål

Trump langet tirsdag ut mot Kongressens siste vitne i riksrettsprosessen og stempler oberstløytnanten som en republikaner som er grunnleggende motstander av presidenten.

Enkelte republikanere valgte å stille spørsmål ved Vindmans lojalitet ved å påpeke at han innvandret til USA fra Sovjetunionen i en alder av tre år, og det antydes også at han er en brikke i den såkalte «dype statens» påståtte forsøk på å undergrave Trump.

Nyhetsstoryen er et stykke perfid journalistikk, med sammentrekninger av komplekse begivenheter og forenklinger som gjør at Trump fremstilles som skyldig selv der hvor fakta viser noe annet. Det er en type anstilt objektivitet som er særlig frastøtende. Den seiler under falsk flagg.

En detalj rekker for å slå en stor sprekk i fasaden.

Da representanten Jim Jordan kom ut av høringen kunne han fortelle at komiteformann Adam Schiff grep inn da Republikanerne ville stille Vindman noen kritiske spørsmål. Schiff nektet Vindman å svare:

Rep. Steve Scalise, R-La., and Rep. Jim Jordan, R-Ohio, told reporters that Schiff shut down a Republican line of questioning during a hearing with Army Lt. Col. Alexander Vindman, the latest current or former Trump administration official to come before Congress in relation to the impeachment probe.

Jordan went on to say that Schiff seemed to be breaking his own rules for the hearings, implying the chairman was acting almost as a «lawyer» for Vindman.

Schiff lanserte med brask og bram «varsleren» i september som først slo alarm om Trumps samtale med Ukrainas nye president 25. juli. Hele riksrettsprosessen bygger på denne varsleren. Men nå snakker ikke lenger Schiff om varsleren, etter at det ble kjent at Schiffs stab hadde vært i kontakt med varsleren som vi vet var en CIA-analytiker som også har arbeidet i Det hvite hus.

Bildet som stiger frem er at deler av administrasjonen er som et rottereir som har drevet systematisk undergraving av Trump helt siden 2015. De har ikke noe valg, de har så mange svin på skogen at de må føre krigen videre.

 

 

 

 

<GOP reps say Schiff stopped impeachment witness from answering certain GOP questions

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂