Nytt

Adam Schiff skal nå skrive en rapport om høringene og oversende til justiskomiteen i Representantenes hus. Demokratene har satt riksrettstoget i bevegelse og det er ikke enkelt å pense det inn på et annet spor. Foto: Stefani Reynolds/Abaca press/Scanpix

Demokratene er ikke like hissige på riksrett nå som målinger viser at oppslutningen blant uavhengige er synkende. En Demokrat fra Michigan snudde søndag og sa hun nå var mot riksrett. – Det var ikke verdt det.

Michigan Democratic Rep. Brenda Lawrence, a prominent supporter of Kamala Harris who has previously supported the impeachment inquiry into President Trump, abruptly announced Sunday that she no longer saw any «value» in the process and called for her fellow Democrats to throw their support behind a symbolic censure resolution.

Det kan ikke beskrives som annet enn en helomvending fra Demokratene. Komiteformann Adam Schiff har sagt at Watergate er bare småtteri mot det Trump er tatt for. Han kaller bevisene «ironclad», vanntette. Men det samme sa han om Russia collusion.

Schiff må foreta en akrobatisk øvelse for å komme ned fra den høye posisjonen han har klatret opp på. Hvordan rettferdiggjøre alt styret med riksrett overfor velgerne, hvis det bare resulterer i en skarp refs?

Recent surveys indicate that even Democratic voters are losing interest in impeachment. Meanwhile, 50 percent of independents questioned in an NPR/PBS/Marist poll conducted Nov. 11-15 did not support impeaching and removing Trump from office, with just 42 percent backing such a move. That’s a noticeable dip in support compared with the previous NPR/PBS/Marist poll – conducted the first week in October – when support stood at 45 percent.

And, a Gallup poll conducted the first two weeks of November indicated that 45 percent of independent voters supported impeaching and removing the president – with 53 percent opposing the move. That’s a switch from October, when the previous Gallup survey put the split at 53-44 percent.

Riksrett kan bli helt ødeleggende for Demokratene. Saken vil gå for Senatet der Republikanerne har full kontroll. Da kan Joe Biden og Hunter Biden bli stevnet og må forklare seg under ed. Det samme kan den såkalte varsleren og Adam Schiff.

Problemet for Demokratene er at Adam Schiff har gått så høyt opp på banen at det kan bli vanskelig å snu:

Calling the evidence against the president «overwhelming, unchallenged and damning,» Schiff nevertheless asserted that investigative work would continue, and left open the possibility that Democrats would hold additional hearings.  But all scheduled public hearings before Schiff’s panel wrapped up on a testy note last week, and no new proceedings are planned.

 

House Dem now sees no ‘value’ in impeachment, as polls show falling support among independents

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!