Joe Biden sier han stiller i 2024 hvis helsa holder, men bare det at han stiller god helse som betingelse gjør at uroen vokser. Ingen president har noen gang nevnt muligheten for at han ikke vil være oppgaven voksen. Ved å gjøre det setter Biden fokus på at han heller ikke nå klarer jobben.

Han har lyse øyeblikk og han har mørke. Selv regimevennlige medier kan ikke underslå at han roter, faller ut og sier setninger som ikke gir mening.

Ifølge New York Tines er diskusjonen i full gang innad i det Demokratiske partiet om hvem som skal erstatte ham. Bret Stephens er den eneste konservative stemmen som er igjen i New York Times. Han sier Biden for sin egen og partiets skyld burde kunngjøre allerede nå at han ikke tar gjenvalg.

Stephens mentioned a story published by The Times earlier this week that claimed there was «no shortage of chatter» about potential replacement options for Biden within Democratic circles.

«This is not healthy. Not for the president himself, not for the office he holds, not for the Democratic Party, not for the country,» he added.

Det sies at Biden er sta og ikke ønsker å trekke seg. Han er allerede så langt inne i den mentale tåkeheimen at han sier han gjerne tar en omkamp med Trump. Men med den trackrecord han har etter mindre enn et år ved makten, har ikke Biden en sjanse mot noen Republikaner.

Men han innrømmer ikke noenting og pressetalskvinne Jan Psaki forsvarer ham med nebb og klør.

Meningsmålingene lar seg imidlertid ikke bortforklare og de er katastrofale, særlig blant uavhengige.

Meanwhile, just 41% of Americans now say they approve of the job Biden has been doing, say the findings from a joint NPR/PBS NewsHour/Marist College study.

Perhaps most worrisome for the Democrat: He saw his support among independent voters drop by eight points in just one week, PBS reported.

Åtte prosent på en uke vil si at den politiske kapitalen fosser ut av Det hvite hus. Ingen kan snakke vekk slike tall, heller ikke Psaki. Hun trår en hårfin balanse mellom forsvar og spinn som ingen tror på. Bidens egen opptreden er kontraproduktiv: Han begynner å tynges ned av covid akkurat slik Trump ble, men tåler ikke høre det. Han lovte å fikse covid, men er like hjelpeløs som Trump.

Det er paybacktime, og Biden har ennå ikke følt medier og opinionens fulle vrede.

Han valgte en autoritær, sentralstyrt kommandolinje som strategi: Alle skal vaksineres, innvendinger godtas ikke. I et avansert sanfunn er ikke dette gjennomførbart. Millioner har hatt sykdommen og har fått naturlig immunitet. Hvorfor skal de ta en vaksine som har risikomomenter og likevel ikke gir full immunitet, men kanskje bivirkninger?

Biden gidder ikke høre på innvendinger og kjører steinhardt på en linje. Han vil ikke innrømme feil. Dermed ble Afghanistan en katastrofe.

Det velgerne ser er en president som er inkompetent. Mediene skrek opp om Trumps inkompetanse. Biden har vært 40 år i politikken, hvorfor har ikke han peiling? Da må det være noe alvorlig galt, tenker folk.

Hittil har wokemediene beskyttet Biden, men tallene taler for seg. Velgerne feller en dom over Biden hver gang de fyller tanken.

Fifty-five percent of Americans say they disapprove of Biden’s job performance, with 44% saying they strongly disapprove. The 55% disapproval is 20 points higher than when Biden took office, while the «strongly disapprove» result is six points higher than in a Marist poll taken just a week earlier.

Det har gått fort utforbakke, og hvis ikke Biden legger om kursene vil Demokratene gå på tidenes nederlag i 2022. Men så langt tyder ingenting på at han har tatt signalene fra grasrota inn over seg.

Among independents: Two-thirds of voters not affiliated with a party say they disapprove of Biden, with half saying they strongly disapprove, according to PBS. Both results mark increases of at least 30 points since Inauguration Day. Overall, just 29% of independents back the president, the report said.

 

Biden, Democrats face grim findings in 2 new polls

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.