Mens byråene gjerne sender ut bilder som viser Trump i et negativt lys er det helt i solnedgang over bildene av Biden. Det funker. Helt til han åpner munnen. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Bernie Sanders kunngjorde mandag at han støtter Joe Biden som Demokratenes kandidat. Men han vil fortsette å sanke delegater for å kunne påvirke konventet i radikal retning.

Mange vil mene at Sanders «feiget» ut etter Super-tirsdag, at han skulle kjempet mer. Han har inntatt en resignert holdning, som om han har gitt opp på forhånd.

Det har heller ikke vært mye futt i Biden i kjelleren i Delaware. Det har knapt vært et intervju hvor han ikke har sagt noe som ikke gir mening. Staben hans er redd for å slippe ham ut i det fri.

Meningsmålingene har gitt inntrykk av at Biden leder i nasjonale målinger. Men det er blant registrerte velgere. Går man til sannsynlige velgere er ikke bildet like lyst, og særlig ikke i vippestatene. Nate Cohn skriver i New York Times at Trump har mer fast grunn under føttene enn man kan forledes til å tro.

Biden snakket mandag om at det var arbeiderlassn og ikke Wall Street som bygget Amerika. Men arbeiderklassen har forlatt Demokratene. Det skjedde etter gjenvalget av Obama i 2012 og de kommer ikke igjen.

The president begins the campaign with strong support from the white working class who powered his upset win four years ago. He leads among white voters without a college degree, 61 percent to 32 percent, in an average of live-interview polls conducted since March 15, matching or perhaps even exceeding his margin over Hillary Clinton in methodologically similar polls conducted late in the 2016 campaign.

The results suggest that Mr. Biden, despite his reputed appeal to blue-collar workers, has made little to no progress in winning back the white voters without a college degree who supported Barack Obama in 2012 but swung to Mr. Trump in 2016.

Folk med college-utdannelse stemmer Biden 60 mot 40. Blant minoriteter er det en svak, men tydelig dreining mot Trump.

Trumps strategi er den samme som i 2016: Vinne vippestatene.

As a result, Mr. Trump appears to retain his relative advantage in the disproportionately white working-class battleground states that decided the 2016 presidential election. Mr. Biden leads in polls of registered voters in these states, but by a narrower margin than he leads nationwide. It raises the possibility that Democrats could win the most votes and lose the White House for the third time in six presidential elections.

Demokratene har forsøkt alle tricks i boken for å kunne vinne vippestatene. Siste fremstøt var poststemmer, hvor man kan levere stemmer en bloc.

Together, Mr. Trump’s relative advantage of one to two points among likely voters compared with registered voters — and his relative advantage of three and even four points in the tipping-point states — means that the typical national poll of registered voters is probably around four or five points worse for Mr. Trump than his standing among likely voters in the most pivotal states. Mr. Biden’s already narrow polling lead in states like Wisconsin, Pennsylvania or Arizona might be vanishingly small after a likely voter screen.

Når selv New York Times erkjenner at Trumps stilling er sterkere enn det som fremkommer på overflaten, forstår man at presidentens posisjon ikke er rokket. Han har oppslutning fra rundt halvparten av velgerne.

Demokratene har forsøkt å skandalisere ham, men har ikke lykkes.

Som Nate Cohn skriver: Hvis økonomien snur opp igjen kan det gi et formidabelt løft til høsten. Det vil en sittende president innkassere fordelen av. Det finnes selvsagt mørkere scenarier. Men Bidens største problem er ikke Trump. Det er Biden.

 

 

Why Biden’s Polling Lead vs. Trump Isn’t as Solid as It Looks

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.