Trump får mye å spøke med på rallyene fremover. Han kaller Schiff for «pencilneck» pga den tynne halsen. Foto: Stefani Reynolds/Abaca press/Scanpix

Demokratenes paranoia om Trump gir seg stadig mer bizarre utslag. Adam Schiff, leder av justiskomiteen i Representantenes hus, tror Trump er troende til å selge Alaska til Putin, hvis han får holde på.

Demokratene tyr til skremsler hvis ikke Trump blir dømt. Schiffs kollega, Jerry Nadler, tror han kan bli diktator.

Rep. Adam Schiff, the lead House impeachment manager, warned on Monday that if President Trump’s dealings with Ukraine are not impeachable offenses, then nothing would stand in his way from attempting bolder power grabs — going so far to claim Trump could use Alaska as a bargaining chip with «the Russians» for support in 2020.

Schiff floated the far-flung hypothetical during his closing arguments at the Senate impeachment trial. He appealed to Republicans who have acknowledged Trump’s wrongdoing in the Ukraine matter to prevent a «runaway presidency.»

«If abuse of power is not impeachable … Trump could offer Alaska to the Russians in exchange for support in the next election or decide to move to Mar-a-Lago permanently and let Jared Kushner run the country, delegating to him the decision whether to go to war,» Schiff said. «Because those things are not necessarily criminal, this argument would allow that he could not be impeached for such abuses of power. Of course, this would be absurd. More than absurd, it would be dangerous.»

The U.S. purchased what is now Alaska from Russia in 1867 for a transfer price of about $120 million in today’s dollars. William Seward, who was secretary of state under President Lincoln, had long pushed for the deal. Alaska became the 49th state on Jan. 3, 1959.

Etter alle solemerker blir Trump frikjent av Senatet i riksrettssaken onsdag. Demokratene har akkurat opplevd at det første primærvalget ble en katastrofe. Det røyner på.

I natt skal Trump holde State of the Union. Han fikk mye ros for fjorårets tale.

 

 

 

Schiff warns that Trump could sell Alaska to Russia if unchecked

Forhåndsbestill Peder Jensens bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.