Rallyet på Hickory Regional Airport i Hickory, N.C. 1. november. Foto: Chris Carlson/AP/Scanpix

Valget i USA har resultert i en massiv tillitskrise. 63 prosent av Republikanske velgere mener at valget ikke gikk riktig for seg. For Demokratene er det omvendt: 92 prosent mener alt gikk riktig for seg.

Så lenge Demokratene og deres støttespillere, dvs. mediene, ikke viser noen vilje til imøtekommenhet, vil splittelsen bestå.

Sixty-three percent of Republicans said the election was not “free and fair.” Of those, 40 percent said it was “definitely” not free or fair. Less than one-third of Republicans, or 31 percent, said the election was free and fair, and the vast majority of Democrats, 92 percent, agreed.

Tilliten har falt siden valget.

Et spørsmål som følger av synet på valgfusk, er hvorvidt Trump skal innrømme nederlag eller fortsette å kjempe.

The survey asked respondents what President Trump should do, given the media’s declaration of Joe Biden winning the election. Only 18 percent of Republicans said Trump should “concede right away” compared to 72 percent of Democrats who said the same.

Republikanske velgere er pragmatiske: 47 prosent mener han bør innrømme det hvis han ikke klarer å bevise valgsvindel. En base på en firedel mener Trump ikke under noen omstendighet bør gjøre innrømmelser.

Less than a majority, or 47 percent of all registered voters surveyed, also hold that view. However, 46 percent of Republicans said the president should concede “eventually if he is unable to back up claims of widespread fraud.” Over one-quarter of Republicans said Trump “should not concede no matter what”:

I en annen måling er det bare 3 prosent av Trump-velgerne som anser Biden for å være en legitim president.

The survey coincides with a CNBC/Change Research poll, which showed that only three percent of Trump voters view Biden as a legitimate winner of the election.

Politico’s recent 2020 Voter Priorities Survey also showed that 79 percent of Trump voters believe the election was stolen.

Poll: 63% of Republicans Say Election Was Not ‘Free and Fair’

 

 

Årets julegave! Kjøp Kents bok om klimahysteriet her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.