Donald Trump og Ronald Reagan. Begge foto: Det hvite hus / Wikimedia.

36 prosent av Republikanske velgere sier at Donald Trump er den beste president noensinne, mot 18 prosent som sier det samme om Ronald Reagan. Under folkemøter har Trump spøkt med at han er mer populær enn forgjengerne. Nå gir meningsmålingene ham rett. Det er Economist/YouGov som står for målingen, ikke mistenkt for å pynte på tallene til Trumps fordel.

A new poll among Republicans showed that former President Donald Trump was chosen over former President Ronald Reagan as the “best president” ever.

In a new Economist/YouGov survey, 36 percent of Republicans called Trump the best, while 18 percent called Reagan the same, 13 percent called President Abraham Lincoln the best, and 11 percent said the same for President George Washington.

Republicans chose Reagan over Trump 36 percent to 10 percent in 2018, according to the poll.

Så sent som for to år siden var situasjonen omvendt: Da sa 36 prosent Reagan og 18 prosent Trump. Hva har skjedd i mellomtiden? Kan det være Demokratenes og medienes heksejakt som er noe av forklaringen? I betraktning av at han er president har Trump fått en behandling som savner sidestykke. Han fikk ti millioner flere stemmer 3. november. Hvis 39 prosent mener han ble snytt for seieren, kan det bli en grusom hevn i 2024, hvis helsa holder.

“The change in GOP rankings since 2018, when the last survey was conducted, is striking. In 2018, Republicans ranked Reagan first (36 percent), followed by Trump (10 percent). Now, the positions are reversed, with the percentage of Republicans who name Trump as the best President ever having tripled to 36 percent, twice the number who still choose Ronald Reagan (18 percent),” according to the survey.

The poll is the latest data point that suggests Trump remains enormously popular among Republicans.

En CBS-måling viste at et flertall av Republikanske velgere vil følge ham hvis han skulle stifte et nytt parti. Men det vil ikke Trump. Han tar heller kampen opp mot Mitch McConnell, som sier Trump fortjener å bli stilt for en domstol.

Trump svarte at McConnell ikke er en leder som bringer seier. Han må skiftes ut.

“McConnell’s dedication to business as usual, status quo policies, together with his lack of political insight, wisdom, skill, and personality, has rapidly driven him from Majority Leader to Minority Leader, and it will only get worse,” Trump says in a statement.

Twice as Many Republicans Say Trump Is the ‘Best President’ Ever Over Reagan

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.