Trump seiler i medvind. Lørdag holdt han en av sine fullpakkede rallyer i Des Moines, Iowa. Meningsmålinger viser at 53 prosent av iowanerne ville stemt på ham, mens 45 er negative. For Biden går det motsatt vei. Selv Demokratiske velgere faller fra.

Trump flådde Biden: Han ødelegger landet. Fra invasjonen i sør til den katastrofale tilbaketrekningen fra Afghanistan, til astronomiske økonomiske pakker som ruinerer landet, til skyhøy inflasjon – alt går gal vei for Biden.

Trump har mye å spille på. Iowanerne er med.

Iowa was once a key battleground state, but Trump comfortably won it during his 2016 and 2020 campaigns.

He arrived in the Hawkeye State days after scoring his best favorable ratings ever in the Des Moines Register poll, which is considered the gold standard in this neck of the woods.

Det er også bemerkelsesverdig at Fox dekker et Trump-rally. Fox har ikke villet dekke at Trump snakker om valgsvindelen, og det gjør de heller ikke denne gang. Men de dekker ham som Republikanernes frontkandidat. Ingen kan gjøre ham rangen strdig: 91 prosent støtter ham.

Trump har ikke firt noe på kravet: Han har ikke innrømmet at han tapte og kommer ikke til å gjøre det, sa han lørdag. Folk jubler. De liker en fighter.

Først må han rydde opp i det Republikanske partiet. Mitch McConnell sviktet velgerne og partiet nok en gang da han fikk med seg ti andre senatorer og hevet taket på statsgjelden frem til desember. Republikanerne hadde lovet å la Demokratene steke i sitt eget fett, og så snur McConnell i siste øyeblikk og redder Biden.

«To think that we had 11 Republicans go along with an extension, headed up by Mitch McConnell,» Trump said, eliciting boos from the large crowd of supporters at the rally site at the Iowa State Fairgrounds.

Dette smaker av forræderi, og Trump blir nødt til å ta et oppgjør med Republikanerne som hele tiden redder Demokratene fra nederlag.

Demokratenes talsmann heter Ammar Moussa, og han kommenterte Iowa-møtet med at Trump er en møllestein rundt halsen på Republikanerne.

 

Trump rallies in Iowa as he eyes 2022 and 2024
The former president won the Hawkeye State in both 2016 and 2020

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.