(AP Photo/Jacqueline Larma)

Donald Trump har tatt over ledelsen i vippestaten Iowa kun få dager før valget. For bare en måned siden sto både Trump og Biden med 47 prosent hver av velgerne i Iowa. Men nå er situasjonen drastisk endret og Trump får 48 prosent av velgerne mens  41 prosent svarte at de ville stemme på Biden.

Det er fremdeles noen som ikke vet hva de vil stemme, men det er et sterkt signal at Biden har sakket akterut i Iowa like før valget. 5 prosent vil ikke si hvem de skal stemme på.

Det er kvinnene i Iowa som er blitt skeptiske til Biden. I september hadde Biden en tyve prosentspoeng ledelse blant kvinnene, men nå er den ledelsen blitt redusert til ni prosentpoeng.

Det var selskapet Selzer & Co som sto bak den siste meningsmålingen og leder av selskapet, J. Ann Selzer, sier at gruppen av uavhengige velgere har kommet på banen med støtte til Trump. Det var den samme gruppen som ga Trump seieren i Iowa i 2016.

«The president is holding demographic groups that he won in Iowa four years ago, and that would give someone a certain level of comfort with their standing,» she said. «There’s a consistent story in 2020 to what happened in 2016.»

Iowas mange små og store bønder er en viktig brikke i valget. En av leserne kommenterer i Fox News:

Farmer here for President Trump. My crop (Sugar Cane) is pre-sold yearly and prices have been steadily rising since 2016. I am making more money per acre than ever. And with fuel prices also at record lows, how can I complain about Trump’s performance. Even with 3 hurricanes that laid down my ENTIRE crop acreage, I am still going to have a record harvest. Thanks President Trump!

Økonomien er et av områdene hvor Trump har høyere tillit hos velgerne enn Biden.

Politico   desmoinesregister    Fox News

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.