Sakset/Fra hofta

Donald Trump forlater West Palm Beach søndag for å fly tilbake til Washington på Air Force One. Det har vært en begivenhetsrik dag. Foto Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Mueller slår fast: Det var intet samarbeid mellom Trump-leiren og russerne. Den ballen er nå lagt død. De som fastholder at de vil fortsette etterforskningen for å komme til bunns i saken, graver en grav for seg selv.

Bret Baier er en av Fox News dyktigste. Han sier resultatet er «stunning» og en fullstendig oppreisning for Trump.

-Trump har 231 ganger tvitret at han er uskyldig og aldri samarbeidet med Russland. Dette var den 232 gangen, og det kom fra Mueller, sa Baier.

 

Slik som Demokratenes Adam Schiff fra California og Jerry Nadler fra New York. De har stevnet Trumps familie og medarbeidere – 81 i alt – og vil utsette dem for samme oppslitende prosess som Mueller brukte mot folk han ville knekke.

Men det spørs om det vil komme Demokratene til nytte. Folk liker ikke mishandling etter et dommeren har blåst i fløyta.

Atni-Trump-leiren trøster seg med at Mueller sier han ikke fant bevis for obstruction of justice, men heller ikke det motsatte. Kjølige hjerner vet at Mueller har snudd hver sten og han har brukte utpressingsmetoder for å få folk til å snakke. Til ingen nytte.

Etter snart to år og ubegrensede ressurser, er resultatet nada.

Lindsey Graham kommenterte resymeet:

– Det er en dårlig dag for dem som håpet at Mueller-etterforskningen skulle felle president Trump, sier Graham, som er en nær støttespiller av presidenten.

Faktaboksen om Muellers etterforskning sier sitt. Hvem tror at det fortsatt skjuler seg hemmeligheter Mueller ikke klarte grave frem?

* Spesialetterforsker Robert Muellers team utstedte mer enn 2.800 såkalte subpoenas, som omfatter skriftlige innkallelser til vitneavhør.

* Nesten 500 ransakelsordre ble utstedt i arbeidet med å granske anklagene om russisk innblanding i presidentvalget som brakte Trump til Det hvite hus i 2016.

* Under etterforskningen ansatte Mueller og hans team totalt 19 advokater og fikk også hjelp fra et team bestående av 40 FBI-agenter, etterretningsanalytikere, regnskapsførere og andre.

* Teamet intervjuet om lag 500 vitner i etterforskningen, som har pågått i 22 måneder.

* Mueller-etterforskningen har hatt 13 kontakter med utenlandske regjeringer for å få overlevert bevismateriale i saken.

(Kilde: Justisdepartementets sammendrag av Muellers sluttrapport) NTB