Trump-hatet i USA har pågått i snart fire år og har skapt en motreaksjon. Folk så resultatene han skapte, og de reagerte på at Demokratene og mediene kun drev personforfølgelse. Folk vil instinktivt holde med the underdog. De liker ikke når kampen ikke er fair.

Vi må vri på Dylans ord om at selv presidenten av USA må finne seg i å stå naken.

Problemet er at mediene og Demokratene, pluss kystelitene, har kledd ham naken hver eneste dag. I det siste har Big Tech rykket inn også, for å stoppe munnen på ham.

Mark Zuckerberg har møtt et internt opprør fordi han sa at det ikke var aktuelt for Facebook å følge Jack Dorsey og Twitters eksempel og utstyre presidentens meldinger med en advarsel.

Slike holdninger kjenner vi internt fra Google: Den identitetspolitikken som vanlige folk anser for aparte, er i disse miljøene standarden.

Avstanden til Trumps evangeliske kristne følgere blir så stor at han kan fremstilles som en gjenkomst av det verste i historien.

Men slikt får ikke stå uimotsagt lenger:

Trump-hatet har antatt proporsjoner som gjør at det er blitt et sosialpsykologisk fenomen.

Når Vårt Lands tidligere redaktør Helge Simonnes reiser rundt på eldrehjem og holder foredrag om at Trump minner om Hitler, eller når en lærer på katolske St. Sunniva i Oslo sier at «mange mener at Trump minner om Hitler», så har det skjedd noe. Dette var en lærer som opprinnelig ikke sa eller gjorde noe bemerkelsesverdig.

Vi er vant til at det er barna som må passes på. Men nå er det omvendt. Nå er det de voksne som går over stag.

Jeg måtte si til læreren at han indoktrinerer når han bruker ordet «mange» på den måten. Han kunne heller sagt «noen», og ville dermed kunnet legge inn at «andre mener noe annet».

Men det er ikke slik vår offentlighet fungerer lenger. Læreren følte seg irettesatt. Han lærte bare ungene det som er den rette lære i dagens Norge: Det er lov å hate, bare du hater de riktige.

Hva skjer med samfunnet når alle redaksjoner er grepet av samme psykose?

Vi husker hvordan avisene dekket Trumps valgseier: Han ble fremstilt som en lunatic, en galning.

Det har ikke endret seg. Mediene er i samme spor, og derfor eskalerer de nå som Trump kan komme til å vinne en ny periode.

Når amerikanske byer plyndres og brennes, er VG mest opptatt av å fortelle leserne at det er Trump de har grunn til å frykte.

Tror de på det de selv skriver?

Vi vet én ting: De er uimottagelige for argumenter. Nyheter interesserer dem ikke. Kun vanvidd.

VG og Dagbladet legger opp til at Trump må styrtes, med alle midler, om så voldelige. Disse oppslagene er carte blanche til «protestene».

Eller som NRK Dagsnytt meldte onsdag morgen: – Mennesker strømmer til Washington.

Underforstått: De vil storme Det hvite hus. Og for NRK kan det ikke skje raskt nok.

Demonstrasjonene mot drapet på en svart mann resulterer i noe som minner om opptakten til en lynsjing av landets leder.

Mediene og Demokratene har bygget opp til dette i lang tid.

Ute i gatene

Nå har dette hatet forflyttet seg ut i gatene og omsettes i plyndring og vandalisering over en lav sko. Medier som New York Times trykker på ramme alvor artikler som går inn for å «defund the police», å slutte å finansiere politiet.

NRK er blant de verste. NRK nyter godt av ressurser som ingen andre medier er i nærheten av. Marienlyst har seks milliarder skattekroner til å drive uhemmet propaganda.

Under korona-krisen har NRK bedrevet full oppbakking av Kina og fullt kjør mot Trump, 24 timer i døgnet. Dette må gjøre noe med hodet til journalistene. De mister virkelighetskontakten.

Det finnes ikke så mange der ute som kan korrigere dem. Man skulle tro journalister i andre medier ville følge med på USA og raskt slå fast at Tove Bjørgaas og Anders Magnus snakker bare tull. Stoler de ikke på markedet? Ser de ikke en nisje? Vi for vår del merker at det er interesse for noe annet enn det monomane Trump-kjøret.

Men vi ser ingen slike tegn. Kun en monoman konsensus, og det er da det begynner å bli virkelig skummelt.

Norske journalister lider av en kollektiv psykose når det gjelder Trump.

Oppegående mennesker som hører på Tove Bjørgaas og studio, tror de er kommet til et galehus.

Kjell Erik Ejlertsen er temmelig godt orientert. Han la dette ut på sin Facebook-vegg onsdag morgen:

På Nyhetsmorgen NRK Nyheter i dag ble NRKs USA-korrespondent Tove Bjørgaas spurt om hvem som egentlig står bak plyndringen av butikker og kjøpesentre i USA.

Ifølge hennes kilder, som bor i et nabolag der plyndring har foregått, var det «hvite mennesker». Hun hadde også hørt fra en annen kilde at «KuKluxKlan hadde hatt møte i en park».

Ref. NRK Nyhetsmorgen podcast. Klokken 06:34:33 starter innslaget og varer i snaut to minutter, til 06:36:22.

Takk til Tove Bjørgaas.
Ørene sitter fortsatt på, heldigvis.

 

Men Bjørgaas er ikke alene. Hadde hun vært det, hadde hun vært fjernet for lenge siden.

 

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.