Nancy Pelosi har det travelt hvis hun skal få strukturen på plass som kan vippe valget i Demokratenes favør.

Demokratene vil at presidentvalget skal foregå per post, noe Trump-administrasjonen motsetter seg. Opptellingen kan bli et kaos og mulighetene for juks, svindel og rot er for mange. Smitteeksperten Anthony Fauci sier det ikke er noen grunn til at ikke amerikanerne kan stemme i valglokaler 3. november.

Demokratene er så oppsatt på at alle skal kunne stemme per post at Speaker of the House, Nancy Pelosi, innkaller Representantenes hus fra sommerferie for å ha en hastehøring med lederne for postvesenet. Trump har utnevnt den nye lederen og Pelosi anklager ham for å løpe presidentens ærend. Hun vil ha et vedtak som fryser postens organisering slik den var 1. januar 2020.

Spedisjonsfirmaet USPS har en viktig rolle i transport av stemmer. USPS varslet nylig at de ikke kunne garantere leveransene innen fristene.

Earlier this week, the USPS warned 46 states and the District of Columbia that it cannot guarantee all ballots cast by mail will arrive in time to be counted in the November election.

Amerikanerne husker kaoset rundt opptellingen av det Demokratiske primærvalget i Iowa. De husker også alt rotet i to counties i Florida under 2018-valget. I Palm Beach og Broward dukket det opp tusenvis av stemmesedler i ettertid.

Demokratene vil vinne for enhver pris, inklusive juks

I den polariserte stemningen som hersker i USA må man unngå rot og mistanke om juks.

Republikanerne føler at Demokratene ønsker å vinne for enhver pris og hvis de ikke kan vinne vil de skape kaos.

Justisminister William Barr er helt avvisende til å åpne for generell poststemming. De mest liberale delstatene tillater poststemmer. Barr sa han har venner som flyttet fra California for tyve år siden og likevel mottar valgsedler. Folk flytter og valgsedlene kommer til feil adresse.

I sum skaper det stor usikkerhet og mange feilkilder.

Dr. Anthony Fauci sier det ikke er noe til hinder for at amerikanerne kan møte opp ved stemmeurnene.

“I think if carefully done, according to the guidelines, there’s no reason that I can see why that cannot be the case,” Fauci told ABC News this week. “If you go and wear a mask, if you observe the physical distancing, and don’t have a crowded situation, there’s no reason why [people] shouldn’t be able to do that.”

Fauci added that individuals who are “compromised physically or otherwise” and who are not interested in physically going to the polls on Election Day, can use mail-in voting.

But Fauci doubled-down, saying “there’s no reason why we shouldn’t be able to vote in person or otherwise.”

 

 

Pelosi calls members back to Capitol Hill to consider USPS legislation, calls post office ‘Election Central’ amid coronavirus

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.