Sakset/Fra hofta

En kvinne som har på seg en beskyttende maske går forbi et portrett av den kinesiske presidenten Xi Jinping på en gate, i Shanghai, Kina 12. mars 2020. Det kan stilles spørsmål ved om masker vil beskytte noen mot det Kinesiske kommunistpartiet og det mektige leder. Foto: Aly Song/Reuters/NTB Scanpix

Kinas troverdighet i forhold til koronapandemien slår stadig større sprekker. Mysteriet rundt det oppsiktsvekkende sammenfallet mellom Kinas uventede fall i aktive mobilabonnement og koronapandemien er ikke tilfeldig, og indikerer langt flere korona-dødsfall enn Kina selv innrømmer.

Flere internasjonale medier, blant dem Breitbart, Bloomberg og Manila Times har dekket denne nyheten, i tillegg til mer spesifikke nettsteder som RCRWirelessNews. Nøyaktig hvor stor nedgangen i mobilabonnement har vært, varierer noe, men mediene er samstemte i at det må knyttes til korona.

Över 21 miljoner mobiltelefonabonnemang i Kina avslutades de senaste tre månaderna, samtidigt som 840 000 fasta telefonabonnemang stängdes, enligt kinesiska myndigheter den 19 mars. Dödsfall på grund av KKP-viruset kan ha bidragit till antalet stängda abonnemang. (Epoch Times)

Ovenstående sitat er hentet fra den svenske utgaven av Epoch Times, en flerspråklig nettpublikasjon som knyttes til Falun Gong-bevegelsen, og som har vært forbudt i Kina siden 1999. De tar Kina-vrien et skritt lengre enn hva president Trump gjorde, ved å kalle viruset for KKP-viruset, en klar referanse til Kinas kommunistiske parti.

Keiserens nye klær

Apropos det partiet, så kommer det fra tid til annen meldinger om at Kinas president Xi Jinping nå begynner å møte sterkere motstand, også innen partiet. Det er ikke alltid like velkomment. Mannen bak sitatet under, den tidligere eiendomskongen Ren Zhiqiang, forsvant sporløst 12. mars i år, altså etter denne kritikken:

Chinese realty tycoon Ren Zhiqiang is known in the Chinese Communist Party for being an outspoken maverick. Ren, former chief of Beijing Huayuan Group, a state-owned developer, again managed to stoke fresh opposition to Chinese President Xi Jinping earlier this month with an opinion piece that went viral. In his tirade crucifying the top leader, Ren called Xi a “clown” and likened him to the emperor in the famous story by Danish writer Hans Christian Andersen.

Den kinesiske eiendomsmegleren Ren Zhiqiang er kjent i det kinesiske kommunistpartiet for å være en frittalende maverick. Ren, tidligere sjef for Beijing Huayuan Group, en statseid utbygger, klarte igjen å fremkalle ny motstand mot den kinesiske presidenten Xi Jinping tidligere denne måneden med en meningspost som gikk viralt. I sin tirade som korsfestet topplederen, kalte Ren Xi en «klovn» og sammenlignet ham med keiseren i den berømte historien av den danske forfatteren Hans Christian Andersen.

Selv om norsk presse, for ikke å si norske myndigheter, ennå ikke synes å ha forstått at Kina ikke er til å stole på, og at det er nettopp Kinas løgnaktighet vi delvis har å takke for vår korona-tilværelse, har Document også tidligere søndag brakt et viktig innspill: Grafen som åpenbart lyver

Les også:

Liker du å lese saker som denne, saker du knapt finner noe om i de såkalte hovedstrømsmediene, bør du vurdere å støtte Document. Vi er en liten redaksjon som jobber dag og natt for å informere, referere og analysere.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!