Mobile senger på et nyopprettet isolasjons og behandlingssenter på  Mobolaji Johnson Arena (formerly Onikan Stadium), i Lagos, 27. nars 2020. Foto: Temilade Adelaja/Reuters/Scanpix

I håp om å begrense koronaspredning, må alle i byene Abuja og Lagos holde seg innendørs de neste to ukene, beordrer Nigerias president Muhammadu Buhari.

Hovedstaden Abuja og Lagos er de to største byene i det vestafrikanske landet.

– Alle innbyggerne i disse områdene skal holde seg hjemme, sa Buhari til nasjonen i en TV-sendt sending søndag. Koronarestriksjonene starter fra og med mandag klokka 22 lokal tid.

– Reiser til eller fra andre områder bør utsettes. Alle virksomheter og kontorer bør holdes stengt i denne perioden, sa Buhari. Dette inkluderer ikke besøk til sykehus, matbutikker eller bensinstasjoner, men tilgangen strammes inn.

Nigeria er Afrikas mest folkerike nasjon, men har så langt bare 97 bekreftede koronatilfeller og ett dødsfall. Men testingen har vært begrenset.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.