Nigeriansk politi sier at en mann som kranglet med en muslimsk religiøs leder i hovedstaden Abuja er død etter å ha blitt satt fyr på av en lynsjemobb. Den 30 år gamle mannen, Ahmad Usman, var med i ei lokal borgerverngruppe, og politiet sier at rundt 200 personer ble mobilisert mot ham. Politiet fant ham på åstedet med alvorlige brannskader og tok ham til sykehus, men han døde av skadene.

BBC-reporter Chris Ewokor sier at det ser ut til å være en økning i pøbelvold i Nigeria. I mai ble den kristne studenten Deborah Samuel Yakubu slått i hjel og satt fyr på i byen Sokoto av muslimske studenter som anklaget henne for blasfemi mot islams grunnlegger Muhammed. Deler av landet har også vært plaget av gjentatte jihadistiske angrep og kidnappinger.

For to uker siden ble minst fem mennesker drept i voldelige sammenstøt mellom kommersielle motorsykkeloperatører og handelsmenn i en forstad til Abuja. Noen dager tidligere førte vold fra en mobb til døden for en 38 år gammel lydtekniker i landets kommersielle knutepunkt, Lagos.

Menneskerettighetsforkjempere sier at de hyppige tilfellene av vold fra lynsjemobber er drevet av dypt rotfestet straffrihet og mangel på tillit til strafferettssystemet.

Nigeria er det mest folkerike landet i Afrika, med nærmere 220 millioner innbyggere. I likhet med resten av kontinentet vokser befolkningen der hurtig. Enkelte prognoser antyder at Nigeria i løpet av dette århundret kan få ei større befolkning enn hele EU.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.