Etter den store skogbrannen i nordre deler av Algerie, der også en rekke byer ble rammet. AP Photo/Mohamed Ali)

En domstol i Algerie dømte torsdag 49 personer til døden for å ha lynsjet en mann som feilaktig ble beskyldt for å ha startet en skogbrann. Mannen ble også satt fyr på, mens tilskuere tok selfies.

Den 38 år gamle Djamel Ben Ismail ble banket til døde da han møtte opp ved en lokal politistasjon i Tizi Ouzou-regionen for å melde seg. Han ville klargjøre saken med politiet etter at han hadde hørt at han var mistenkt for ildspåsettelse.

NTB-AFP melder om saken.

Algerie ble rammet av ødeleggende branner på ettersommeren i fjor, og 90 mennesker mistet livet.

Senere er det kommet fram at Ben Ismail hadde dratt til Tizi Ousou-regionen for å hjelpe til med å slukke brannene som frivillig.

Domstolen i Dar El Beida dømte 49 personer til henrettelse og 28 til fengsel i to år uten avkorting. Algerie opprettholder likevel et moratorium på iverksettelsen av dødsstraffer. De er ikke blitt gjennomført siden 1993.

Det er med andre ord snakk om svært harde straffer i dette muslimske landet i Nord-Afrika.

Selve hendelsen er godt dokumentert. Videoklipp som er spredd i sosiale medier, viser en folkemengde som omringer en politibil og slår løs på mannen som sitter i bilen. Han blir dratt ut og satt fyr på. Flere av tilskuerne tok selfies med dette pågikk.

De sjokkerende bildene ble spredd over hele landet og førte til kraftige reaksjoner. Menneskerettighetsgrupper kalte bildene motbydelige og etterlyste et grundig rettsoppgjør.

Dette rettsoppgjøret har nå altså funnet sted. Mange vil oppfatte dommene som svært harde.

 

Les også: 

Fotballkamp Sverige-Algerie i Malmö – ingen heier på Sverige

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.