Den rømte fangen er dømt for drapsforsøk. Foto: Polisen. 

To maskerte menn med pistoler skal ha frigjort en mann fra en fangetransport ved Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Den frigjorte fangen tilhørte et kriminelt gjengmiljø i Sverige.

Det hele skjedde i 13.40-tiden onsdag, skriver Expressen.

NTB melder om saken onsdag kveld.

Mannen som nå er på rømmen, var på vei til sykehuset i en syketransport. Ifølge TV4 skal han være en mann i 20-årsalderen som er dømt til ti års fengsel for drapsforsøk, og har tilknytning til kriminelle nettverk.

Det er fortsatt uklart akkurat hva som har skjedd, men de to bevæpnede mennene tok med seg den frigjorte mannen til en bil og kjørte fra stedet.

Politiet etterforsker saken som medvirkning til unndragning av straffeforfølgelse, grovt brudd på våpenloven, samt grove trusler mot tjenestemann.

Politiet er mannsterkt til stede langs en motorvei utenfor byen.

Mange vil mene saken bekrefter inntrykket av Sverige som et land der politi og ordensmakt er i ferd med å tape kontrollen over samfunnet, til fordel for kriminelle gjengnettverk dominert av innvandrere.

Les også:

NRK analyserer volden i Sverige, men vil ikke se hovedårsaken

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.