Den etterlyste Milad Safi. Foto: Polisen

Det var den gjengkriminelle Milad Safi som ble befridd fra fangenskap i en væpnet aksjon i den svenske byen Norrköping onsdag. Nå er han og hans medsammensvorne etterlyst.

Document omtalte den dramatiske saken onsdag, og sammenlignet det hele med noe man vanligvis ser i mafiafilmer (se også sak under):

To maskerte menn med pistoler skal ha frigjort en mann fra en fangetransport ved Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Den frigjorte fangen tilhørte et kriminelt gjengmiljø i Sverige.

Fangen som ble befridd i aksjonen, er fortsatt på frifot. Det samme er de som hjalp ham.

Fria Tider forteller at den gjengkriminelle fangens navn er Milad Safi, og at han og de øvrige involverte nå etterlyses i Europa:

Gängkriminelle Milad Safi fritogs vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Enligt Aftonbladet är han nu på väg att bli internationellt efterlyst.

Avisen oppsummerer hendelsene:

Det var på onsdagseftermiddagen som dramat vid Vrinnevisjukhuset utspelade sig.

Klockan 13:41 kom ett skarpt överfallslarm från sjukhuset. Polisen fick snabbt vetskap om att det rörde sig om en fritagning från en Kriminalvårdstransport.

Två maskerade män, med skjutvapenliknande föremål, fritog Milad Safi som är kopplad till gängkriminalitet och nyligen dömdes för ett mordförsök.

Nå ber det svenske politiet om tips fra publikum, samtidig som etterlysningen sendes ut i Interpol-nettverket:

Samtliga är ännu på fri fot, enligt polisen, som nu vill ha in tips från allmänheten om händelsen.

Den ettersøkte har i følge svenske Aftonbladet bakgrunn fra den kriminelle, innvandrerdomnierte gruppen Saturadah., Hans etniske opphav er ikke oppgitt, men det er i sosiale medier antydet at han kan være fra Libanon.

Document skrev onsdag:

Mange vil mene saken bekrefter inntrykket av Sverige som et land der politi og ordensmakt er i ferd med å tape kontrollen over samfunnet, til fordel for kriminelle gjengnettverk dominert av innvandrere.

Les også: 

Som en mafiafilm: Væpnede menn frigjorde en mann fra svensk fangetransport

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.