Mannen som politiet anser som lederen av Oslo-gjengen Young Bloods, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Den angivelige Young Bloods-lederen underlegges brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Mannen i slutten av 20-årene er siktet for et drapsforsøk på Furuset i Oslo i 2012, for påvirkning av aktører i rettsvesenet i Marokko og for kidnapping, skriver Dagbladet.

– Politiet mener at siktede har vært en sentral aktør i gjengmiljøet, og vi er fornøyd med at han nå er utlevert til Norge, sier politiadvokat Nina Bakken i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har fått noen nye opplysninger som vil føre til nye etterforskningsskritt de kommende ukene, men politiadvokaten ønsker ikke å kommentere hvilke type opplysninger det er snakk om.

Oslo tingrett mener det er en konkret og reell mulighet for at siktede kan skade etterforskningen ved å påvirke andre medsiktede, vitner og øvrige involverte, og at det er sannsynlig at han vil gjøre det dersom han løslates.

Pågrepet i Marokko

Mannen ble pågrepet i Marrakech i Marokko i slutten av september i fjor og ble nå i helgen utlevert til Norge. Han var en periode etterlyst internasjonalt før han ble pågrepet. Den siktede har aldri tidligere vært dømt for alvorlig kriminalitet i Norge.

Fengslingsspørsmålet ble mandag avgjort ved kontorforretning, altså uten at det ble gjennomført et fengslingsmøte. Mannen samtykket til at det skulle avgjøres på denne måten, men han samtykket ikke til fengsling.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen og har ikke ønsket å forklare seg etter at han kom tilbake til Norge. Dette er saker han har forklart seg om i avhør kort tid etter at hendelsene skjedde, sier mannens fungerende forsvarer, advokat Mohammed Hamzaoui, til TV 2.

Hamzaoui understreker at siktede ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen som lederen av Young Bloods.

Kidnapping

Kidnappingen mannen er siktet for, skjedde i 2015. Offeret var en mann i 40-årene som ble holdt fanget i to dager i et kott, slått med jernrør og truet med pistol. Flere personer med tilknytning til den kriminelle gjengen Young Bloods er allerede dømt i saken.

Etableringen av Young Bloods startet for omtrent ti år siden i områdene rundt Holmlia og Søndre Nordstrand i Oslo. Gjengen er kjent for å stå bak kriminalitet knyttet til drapsforsøk og narkotikakriminalitet. Ifølge Ståle Øklands bok «Operasjon Gamma Jakten på Norges farligste kriminelle miljø» har Young Bloods en kjerne på omtrent 33 personer og 100 løpegutter.

I 2017 trappet politiet opp arbeidet mot gjengen. Politiaksjonen fikk navnet Operasjon Gamma.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂