Holmlia young bloods foto privat

En 29 år gammel mann som anses som leder i den kriminelle gjengen Young Bloods, ble lørdag dømt til sju års fengsel av Oslo tingrett.

Den norskalbanske 29-åringen er dømt for å ha bestilt to alvorlige voldslovbrudd, skriver TV 2.

Det ene forholdet som mannen nå er dømt for, skjedde i 2012 på Furuset i Oslo. En mann fra en rivaliserende kriminell gjeng ble skutt i bekkenet med hagle utenfor sin leilighet med kjæresten som vitne. Mannen overlevde hendelsen fordi han tilfeldigvis ikke ble truffet i vitale kroppsdeler og på grunn av rask legehjelp, ifølge dommen.

Den andre hendelsen fant sted i en leilighet på Holmlia i 2015, hvor en familiefar ble holdt fanget og torturert i to døgn. Mannen ble beskyldt for å ha stjålet en mengde narkotika.

– Overfladisk dom

29-åringens forsvarer reagerer kraftig på den over 30 sider lange dommen.

– Dommen er ekstremt overfladisk og uverdig en norsk domstol. Den vil selvsagt bli anket, sier advokat Øyvind Bratlien, til TV 2.

29-åringen har sittet varetektsfengslet helt siden har ble pågrepet i Marokko i september 2018 og utlevert til Norge i mai i fjor, skriver Dagbladet. Han nekter straffskyld i saken, og han nekter også for å være leder av gjengen.

Flere dømt i saken

Ytterligere tre menn i starten av 30-årene er også dømt i saken. Disse tre er blitt tildelt fengselsstraffer på henholdsvis fire år og seks måneder, to år og to år og tre måneder.

Den ene fornærmede i saken får 300.000 kroner i oppreisningserstatning fra to av dem som er dømt for hendelsen på Furuset.

Fornærmede i den andre saken får 150.000 kroner fra de tre mennene som er dømt for hendelsen på Holmlia.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.