Young Bloods, Holmlia.

En 23 år gammel mann er dømt til seks og halvt års fengsel etter at Oslo tingrett har funnet ham skyldig i drapsforsøk på Holmlia i 2018.

Skyteepisoden som resulterte i en tiltale for drapsforsøk, fant sted på en mye brukt gangvei ved Holmlia senter en ettermiddag i april for snart tre år siden. 23-åringen skjøt offeret i beinet, og tok nesten livet av ham fordi prosjektilet rev over lårpulsåren. Han reddet livet fordi han raskt fikk livreddende hjelp.

Aktor i saken, statsadvokat Asbjørg Lykkjen, la ned påstand om sju års fengsel for 23-åringen. Hun begrunnet blant annet påstanden med at skytingen, som skjedde på åpen gate på høylys dag og rett utenfor et bibliotek hvor barn fikk leksehjelp, skjedde i tilknytning til den kriminelle gjengen Young Bloods.

– Etter rettens oppfatning må det videre tillegges betydelig vekt i skjerpende retning at angrepet har karakter av privat justis i tilknytning til et kriminelt miljø, hvor personer tvinges til å velge side i en konflikt og sanksjoneres vilkårlig deretter, skriver Oslo tingrett i dommen.

Forsvareren, advokat Kaja de Vibe Malling, ba om at tingretten skulle frifinne mannen.

En medtiltalt 26-åring ble dømt til ti måneder i fengsel for medvirkning til drapsforsøket fordi han ble utpekt som den som bestilte voldshandlingen mot offeret.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.