Politiet i Oslo er av den oppfatning at Young Bloods-gjengen er svekket etter lang tids arbeid.

– Vi mener helt klart at gjengen Young Bloods er svekket, og at det er resultat av en innsats som har pågått over tid, sier politiinspektør Grete Metlid i Oslo politidistrikt til TV 2.

Hun legger samtidig til at enkelte personer og aktører fortsatt er aktive, noe som gjør at politiet fortsetter sitt etterforskningsarbeid.

Selv om Young Bloods nå altså synes å være på retur, frykter politiet at andre miljøer vil slå seg opp og fram, blant annet 313-gjengen på Tøyen og MC-klubben Satudarah.

Fjernsynskanalen trekker fram en av sakene politiet har arbeidet med, som nettopp har vært ført for Oslo tingrett. Saken startet i 2017 da en mann lette etter narkotika i et skogsområde på Holmlia. Politiet hadde stjålet partiet og satt opp et kamera som filmet mannen og andre som dukket opp for å lete.

Dette var gjennombruddet i saken mot seks menn som er tiltalt i saken. Fem av dem erkjenner salg av narkotika, en erkjenner våpenbesittelse, men alle nekter å ha noe med Young Bloods å gjøre.

– Vi tenkte jo at noen ville komme og se etter narkotikaen, så vi valgte å sette opp et kamera, slik at de ble filmet da de kom tilbake for å lete, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt.

Alle de tiltalte nekter enhver tilknytning til et organisert kriminelt miljø. Meeg-Bentzen har lagt ned påstand om mellom tre og fire års fengsel og mener videoen er et viktig bevis.

– Dette er et egnet område for oppbevaring av narkotika, et såkalt narkotikadepot, som man har ute i et allment område for å kunne distansere seg fra den aktuelle narkotikaen, sier han.

Bare en av mennene bestrider at han lette etter narkotika i skogen. I retten forklarte han at han så etter klokken sin.