Bruce Aylward er WHOs visegeneralsekretær og ledet delegasjonen til Kina. Han snakker overstrømmende om innsatsen til kineserne, hvor oppsatt de var på å delta i dugnaden mot sykdommen. Denne begeistringen og hvitvaskingen av Kina, får en helt annen belysning når han blir stilt spørsmål om Taiwan. Taiwan får ikke lov å bli medlem av WHO pga Kina. Foto: /Denis Balibouse/Reuters/Scanpix

Verdens helseorganisasjon har fått kritiske blikk og økt oppmerksomhet for sin rolle i korona-epidemien. WHO sørger for å støtte Kinas versjon og er derigjennom blitt medskyldig.

WHO har ikke fått med seg at ting har endret seg. Når WHOs visegeneraslsekretær Bruce Aylward blir intervjuet av en tv-stasjon i Hongkong og blir spurt om Taiwan, sitter han med stenansikt og later som han ikke hører hva spørsmålet var. Han legger på. Når journalisten vil forfølge Taiwan-spørsmålet avbryter han og sier kort: -Vi tar neste spørsmål.

Det er bemerkelsesverdig at en representant for FN oppfører seg som Beijings lakei overfor en journalist fra Hongkong. Bruce Aylward forstår ikke hvor stor skade han gjør på WHOs anseelse.

Hongkongs befolkning har slåss mot Beijing i ett år. De vet hva kommunistpartiet er i stand til. Hvis du kommer og roser dem opp i skyene og sier det er befolkningen som var så entusiastisk, så vet de at du lyver. Folk i Hongkong vet at sannheten om korona-viruset er mye mørkere.

WHO har gjort seg til et haleheng av Beijing og det kommer til å få følger for WHO. Dette intervjuet går over hele verden.

Canadian physician Dr. Bruce Aylward, an aide to WHO director-general Dr.Tedros Adhanom, sat down for a video interview with RTHK about the coronavirus outbreak where he was asked whether the organization would «consider Taiwan’s membership.»

For several seconds, Aylward sat in silence.

«Hello?» the reporter asked.

«I’m sorry, I couldn’t hear your question Yvonne,» Aylward responded.

«Okay, let me repeat the question,» she said.

«No, that’s okay. Let’s move to another one then,» the WHO official told her.

The reporter doubled down, saying she was «curious» to talk about Taiwan as well as the ongoing pandemic, but Aylward quickly hangs up.

After calling him again, the reporter asked about what his thoughts were to Taiwan’s response to the outbreak.

«Well, we’ve already talked about China,» Aylward answered. «And you know, when you look across all the different areas of China, they’ve actually all done quite a good job.»

Lojal

WHO har fulgt Beijings linje til punkt og prikke, som om det var en del av kommunistpartiets maktstruktur. Når Beijing sa at koronavirus ikke smittet fra menneske til menneske, gjentok WHO dette pliktskyldigst. Dermed stilte de sin prestisje og autoritet bak noe som de måtte vite var høyst tvilsomt.

«Preliminary investigations conducted by the Chinese authorities have found no clear evidence of human-to-human transmission of the novel #coronavirus (2019-nCoV) identified in #Wuhan, #China,» WHO tweeted in January.

Politisk korrekt

WHO er som resten av FN, styrt av politisk korrekthet og et byråkrati som ofte er korrupt.

«(WHO) has been trying to be politically correct by underestimating the extent of the threat. They lost some credibility when they stated in late January that the global risk assessment was moderate,» Dr. Attila Hertelendy, a Florida-based expert in biomedicine, told Fox News. «For an international body that people (and) governments and the business community looks to for advice, they are simply too slow, burdened by bureaucracy and political correctness. They have a great staff working for them, and many of my colleagues are advisors, they just need to listen to them and take action swiftly.»

Pandemi

Leger verden over ventet på at WHO skulle erklære korona en pandemi. Men WHO ventet til 11. mars. Det ville gi Kina en sjanse til å hente seg inn. Men denne nølingen har bokstavelig talt kostet mange menneskeliv og kritikken kommer ikke til å forstumme. Jo mer vi vet om epidemien, jo dårligere tar WHO seg ut.

Vel kjent med Beijings løgner

Det er ikke første gang Beijing lyver og tilbakeholder informasjon. Det samme skjedde med SARS-utbruddet i 2003. Likevel stilte WHO seg bak Beijings policy.

Brett Schaefer, a Senior Research Fellow in International Regulatory Affairs, the Heritage Foundation, said China has «a well-established record of suppressing information that it considers harmful,» a notion not new to the WHO.

«Given this history, the willingness of the WHO to take China’s statements at face value is shocking. WHO leadership is too susceptible to political pressure in its decisions on declaring a public health emergency of international concern (PHEIC), and this needs to be addressed.»

 

World Health Organization under the microscope: what went wrong with coronavirus?

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.