Kommentar

Er det lakseeksporten eller plassen i Sikkerhetsrådet? Erna Solberg har valgt Kina. Her under inspeksjon av æresgarden foran Folkets store sal i Beijing 7. april 2017. Trump har sittet i drøyt to måneder og Xi Jinping er blitt hyllet som forsvarer av det internasjonale systemet på World Forum i Davos. Foto: Jason Lee/Reuters/Scanpix

Kina har infiltrert og erobret FN-systemet og filialer som Verdens helseorganisasjon og bruker dem som instrumenter i sin egen imperialistiske strategi. Kina utnytter en global krise til sin egen fordel – en krise det selv har skapt.

Man skulle tro at norske medier og politikere i det minste hadde registrert denne muligheten på sin radar. Men nei. I stedet slutter norske bjellesaumedier som NRK og NTB opp om Kinas versjon. Det er Trump som er the bad guy.

Dermed kan Erna Solberg fortsette sin vei mot en internasjonal toppjobb.

Det ligger dype føringer i den norske modellen for å følge FN, men når FN er blitt en nepotistisk lekeplass, kan ikke et lite land tro det kan oppheve politiske tyngdelover.

Norge vil inn i Sikkerhetsrådet. Hvis Erna følger samme linje som hun har gjort til nå – mot Trump og for «fellesskapsløsninger», vil det komme til å koste Norge dyrt.

I Sikkerhetsrådet har ord konsekvenser. Hvis Norge trosser USAs interesser i en kamp mot en kommunistisk rival, vil det få følger for Norge.

Kina er jokeren

Pandemien er en svart svane, dvs. noe helt uforutsett. Den er grunnen til at Kina ikke alarmerte verden, men helt bevisst valgte å la den seile sin egen sjø. Kina fikk mye å skjule, og fortsetter med å legge lokk på informasjon. Nylig kom det et direktiv som sa at alle vitenskapelige arbeider måtte godkjennes før de publiseres, også innen Kina.

Dette kommer på toppen av informasjon om at regimet ga ordre om å ødelegge laboratorieprøver i begynnelsen av januar, og lot nyttårsfeiringen gå sin gang. Slik kunne regimet være helt sikker på at viruset ble spredt til hele Kina og hele verden. Man lot det skje med åpne øyne.

Autistisk

Internasjonale medier har i flere uker vært på sporet av den kinesiske tildekkingen, slik at regimets løgnaktighet og hensynsløshet nå er grundig avslørt. Sakene har fått stor oppmerksomhet, også på Document.

WHO spiller en viktig rolle. Det var WHO som fulgte Kina og tok to trinn tilbake. Når Beijing løy, løy også WHO. Når Jonas Gahr Støre, som har jobbet for WHO, sier at WHO er uunnværlig og kun følger helsefaglige kritierier, så lyver han også. WHO dekker opp for Beijing, og Støre dekker opp for WHO. Slik forblir løgnen intakt.

Denne løgnen skjuler en forbrytelse.

Det virker ikke som dette har gått opp for norske politikere. De skjuler seg bak medier som systematisk har drevet kampanje for Kina. Et særlig tungt ansvar hviler på NRK som statskanal, med ressurser som gjør NRK i stand til å sende live tolv timer hver dag. NRK og nyhetsredaksjonen har systematisk fremmet kommunistpartiets versjon. Dette må få konsekvenser for NRKs rolle.

Større enn …

Denne saken er ikke som andre av medienes propagandastunt. Den handler om syke og døde. Norske medier gjør seg til apologeter for et forbrytersk regime, samtidig som det fører krig mot den eneste presidenten som har makt til å stå opp mot dette regimet.

Det er som om maoistene i AKP (m-l) styrer norske medier.

La oss se litt på hva USAs største avis, Wall Street Journal, skrev på lederplass 5. april: World Health Coronavirus Disinformation med undertittel: WHO’s bows to Beijing have harmed the global response to the pandemic.

Lederen sier at når pandemien er over, må man forsøke å lære av responsen, men én konklusjon synes allerede klar: WHO må reformeres, eller så må støtten trekkes tilbake. Permanent.

– Ødelegg bevis

Lederen gjør en gjennomgang av hva vi vet:

The coronavirus outbreak began in Wuhan, China, sometime in the autumn, perhaps as early as November. It accelerated in December. Caixin Global reported that Chinese labs had sequenced the coronavirus genome by the end of December but were ordered by Chinese officials to destroy samples and not publish their findings. On Dec. 30 Dr. Li Wenliang warned Chinese doctors about the virus, and several days later local authorities accused him of lies that “severely disturbed the social order.”

WSJ visste allerede 5. april om advarselen WHO fikk fra Taiwan 31. desember: At viruset smittet mellom mennesker. Men i stedet for å varsle, gjorde WHO det motsatte: Dvs. da Beijing gjorde det stikk motsatte av hva man skulle forvente – ventet i to uker og så sa at det ikke forelå smittefare menneske-til-menneske – da rykket ikke WHO ut og korrigerte Beijing, men støttet regimet. Dette var å skyve alle helsefaglige kriterier til side og foreta politiske valg. Verdens helseorganisasjon ofret verdens mennesker.

Taiwanese officials warned WHO on Dec. 31 that they had seen evidence that the virus could be transmitted human-to-human. But the agency, bowing to Beijing, doesn’t have a normal relationship with Taiwan. On Jan. 14 WHO tweeted, “Preliminary investigations conducted by the Chinese authorities have found no clear evidence of human-to-human transmission.” The agency took another week to reverse that misinformation.

Tør ikke utfordre Kina

At det er slik, har alle som følger godt med kunnet registrere, også vanlige opplyste mennesker. Men den norske elite stritter imot. Den har forskanset seg og vil ikke se avgrunnen som åpner seg mellom Kina og resten av verden. Den velger å glatte over og snakker Kina etter munnen.

WHO fikk flere sjanser, men ved hver eneste korsvei valgte de å følge og dekke over for kommunistregimet. Vi husker godt at dette var merkbart allerede i januar: Vi ventet bare på at WHO skulle erklære en pandemi, men i stedet dillet WHO og lekte med ord. Vi forsto at WHO ikke var seriøs, slik mange FN-organ er. Men det fikk kanskje som resultat at UD lullet seg inn i troen på at dette ikke var så farlig, og unnlot å innføre reiseforbud til Wuhan og Kina, lenge etter at det skulle vært gjort.

On Jan. 22-23 a WHO emergency committee debated whether to declare Covid-19 a “public health emergency of international concern.” The virus already had spread to several countries, and making such a declaration would have better prepared the world. It should have been an easy decision, despite Beijing’s objections. Yet director-general Tedros Ghebreyesus declined and instead traveled to China.

Tiden var dyrebar

Tedros Ghebreyesus ventet en uke, så dro han til Beijing og sendte ut en erklæring som roste regimets håndtering:

He finally made the declaration on Jan. 30—losing a week of precious time—and his rhetoric suggests the trip to Beijing was more about politics than public health. “The Chinese government is to be congratulated for the extraordinary measures it has taken,” he said. “I left in absolutely no doubt about China’s commitment to transparency.”

Alle forstår at ved en pandemi er varsling og tid kritisk. Det har vi lært nå. University of Southampton gjorde en studie som anslo at hvis Beijing hadde handlet med en gang det fikk informasjonen, kunne spredningen vært redusert med 95 prosent. Virusets DNA var kartlagt i slutten av desember, Beijing ventet til 12. januar før genomet ble delt med resten av verden.

A University of Southampton study suggests the number of coronavirus cases could have been reduced by 95% had China moved to contain the virus three weeks sooner. Yet Dr. Tedros gushed that Beijing had set “a new standard for outbreak response.” He also praised the speed with which China “sequenced the genome and shared it with WHO and the world.” China didn’t do so until Jan. 12.

Rasismekortet

Vi husker godt WHOs respons på at land begynte å stenge sine grenser og innstille flyvninger: WHO påsto at stengte grenser ikke bidrar til smittevern. Dessuten bidro det til fremmedfiendtlighet og rasisme. Det ligger mange meldinger fra NTB om dette med påstander som også da virket helt malplasserte: Identitetspolitikk mot virus? Ikke med et ord antydet NTB at dette var søkt og politisk bekvemt for Beijing. Kampanjen for å redde Kinas ansikt var i gang.

Så sent som for bare to uker siden sa WHOs Michael Ryan at man måtte være forsiktig og ikke støte noen med ufølsomme bemerkninger.

Alluding to China, WHO official Michael Ryan said last week, “We need to be very careful also to not to be profiling certain parts of the world as being uncooperative.”

Politisk korrekthet er helsefarlig for befolkningen. Selv en pandemi mener FNs helseorganisasjon er underordnet politiske hensyn.

Kina-lobbyen

Den samme Kina-lobbyen som fungerer som apologeter for et forbrytersk regime som nektet å handle, er det som beskylder Trump for ikke å ha tatt advarslene alvorlig.

Da begynner propagandaen å bli giftig og mørk. Den frie verdens leder er den virkelige trussel, og kommunistregimet gjorde så godt det kunne?

Dette er som tatt rett ut av Orwell.

Vi har sittet og hørt NRKs anker si at Trump velger å «lange ut mot Kina» – NTBs favorittord om Trump – fordi han har behov for en syndebukk.

Det er akkurat samme ord som Beijing bruker.

 

WHO lyver, og de vet det selv

Hvis du ønsker en fair dekning av Kina og viruset:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: