Sakset/Fra hofta

Det er svært få i Storbritannia som ønsker seg kommunist-Corbyn som statsminister. Selv mange i hans eget parti mener at det er en dårlig idé og halvparten av Labours velgere mener at Corbyn burde trekke seg. I en meningsmåling for noen dager siden sa kun 18 prosent at de ønsket seg Corbyn som statsminister.

Idag hinter Nicola Sturgeon at hun og hennes 55 SNP (Scottish National Party) vil støtte Corbyn (eller noen andre) som interimsminister for å hindre en no-deal Brexit, som hun skriver. Realiteten er at Sturgeon ikke vil ha noen Brexit i det hele tatt. Nylig mottok hun en pris fra tysk media (!) for å være voice of reason når det gjaldt Brexit.

Twitter post by @NicolaSturgeon: Agree with this. VONC, opposition unites around someone for sole purpose of securing an extension, and then immediate General Election. Nothing is risk free but leaving Johnson in post to force through no deal - or even a bad deal - seems like a terrible idea to me.

Daily Mails journalist er forferdet over ideen. «Jeremy Corbyn tok et skremmende steg nærmere makten idag etter at Nicola Sturgeon dramatisk deklarerte at hun kunne støtte ham som en «enhets»-statsminister:

Jeremy Corbyn took a terrifying step closer to power today as Nicola Sturgeon dramatically declared that she could back him as a ‘unity’ PM today.

Daily Mail    BBC