Sakset/Fra hofta

Labour-leder Jeremy Corbyn sier at han vil ha en ny folkeavstemning om Brexit. Og han vil ikke si hvor han og Labour står før en slik avstemning er gjennomført.

De konservative har valgt å gå for Brexit 31. oktober med eller uten avtale og Liberaldemokratene vedtok at de ville trekke hele utmeldingen fra EU. Corbyn har nå posisjonert seg midt imellom. Han sier han vil forhandle frem en «mykere» utmeldingsavtale som inkluderer en tollunion dersom Labour vinner det neste valget i Storbritannia.

– Labour is the only party determined to bring people together, and give the people the final say. Only a vote for Labour will deliver a public vote on Brexit. Only a Labour government will put the power back into the hands of the people.

Corbyn sier at «som Labour-statsminister lover jeg å gjøre det folket bestemmer».

Det er ikke sikkert at alle blir like imponert over Corbyns standpunkt i Brexit eller stoler på at Corbyn vil gjøre det folket bestemmer. Særlig ikke etter at han tvang igjennom en lov som krever at regjeringen ber om enda en utsettelse av Brexit. Det er vanskelig for britene å være nøytral i Brexit-spørsmålet. Denne strategien vil sannsynligvis tappe Labour for enda flere stemmer ved neste valg. Corbyn som Labour-statsminister er fremdeles ikke veldig troverdig.

Nicola Sturgeon, som leder det skotske nasjonalistpartiet SNP sier: – Å forholde seg nøytral til Brexit er en skammelig måte å fraskrive seg lederansvar på.

The Guardian

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!