REUTERS/Henry Nicholls

Ifølge en YouGov-måling som ble gjort for The Times så sier færre enn én av fem at de vil støtte Corbyn i det neste valget. Nedgangen har gått jevnt og trutt lenge og det er spesielt den dårlige håndteringen av Brexit som avgjør for velgerne. Støtten til Labour er helt nede på 18%.

Kun 25% av briter som vil forbli i EU (Remain) velger Labour som sitt parti. I begynnelsen av året sa 48% av Remain-velgerne at de støttet Labour, dette sank til 40% i slutten av april og nå altså kun 25%.

Både Toriene og Labour har lekket velgere til de partiene som har tatt en klar beslutning om hvor de står i Brexit-spørsmålet. De liberale har fått en strøm av nye (og gamle) velgere tilbake som vil forbli i EU. Likeledes har Brexit-partiet med Nigel Farage i spissen tatt imot frusterte Brexit-velgere både fra Labour og de konservative.

De konservative og Brexit-partiet har tilsammen en oppslutning på 47% og Labour må se seg forbigått av de liberale.

A YouGov poll for The Times found that fewer than one in five voters will support him at the next election

Labour får et løft med enhver ny leder. Men under Corbyns ledelse ser vi et dramatisk fall. Labour er nå enda mer upopulært enn det var under Gordon Brown:

Det snakkes, naturligvis. Og blant offisielle tjenestemenn er lederskapet under heftig kritikk. The Times rapporterte at Corbyns fremtid ble åpent debattert i et møte med alle de mest fremtredende ansatte i departementene hvor én ventilerte sin frustrasjon slik:

“there must be senior people in the party who know that he is not functioning on all cylinders”.

Antisemittismen i Labour har vært et annet stort tema de siste årene. Debatten rundt dette forventes å bli enda større etter at BBC sender sitt dokumentarprogram Is Labour antisemitic? neste uke. En kilde i Labour sier at de regner med at det blir fokus på noen av Corbyns nærmeste medarbeidere.

Labour ble i mai i år satt under en offisiell granskning av the Equality and Human Rights Commission for å avdekke om partiet har vært diskriminerende mot jøder.

 

Daily Mail    The Times

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!