Nytt

Spesialetterforsker Bob Mueller har stevnet Trump-organisasjonen for alle dokumenter som har med Russland å gjøre. Det er usedvanlig at Mueller stevner, og ikke bare ber om å få dokumentene.

Mueller subpoenas Trump Organization in Russia investigation

The Trump Organization, an umbrella entity for Mr. Trump’s businesses, has denied it ever had real estate holdings in Russia, but The New York Times reported witnesses recently interviewed by Mr. Mueller have been asked about a Moscow real estate deal.

Det er ikke lenge siden Muellers team tiltalte 13 russere og tre russiske selskaper og slo fast at ingen amerikaner har vært del av forsøket på å så splid blant amerikanere.

Kort etter kom det frem at Mueller var begynt å interessere seg for Emiratene og en go-between mellom Emiratene og Trump-administrasjonen. Det utløste hevede øyenbryn: Emiratene hadde ingenting med Russland å gjøre. Hvordan kunne Mueller utvide mandatet til å gjelde Midtøsten?

Mueller beveger seg på en grense som kan utløse negative reaksjoner fra Trump. Hvis Mueller brukes stevningsretten til å endevende Trump-organisasjonen kan det komme frem mye rart: Trump har ikke villet offentliggjøre skatteseddelen sin.

Firmahemmeligheter kan bli en strid om kompetanse og mandat. Trump vil neppe gi seg uten sverdslag.
BBC fokuserte på at Trump har sagt forretningene er en «red line» og lurte på om Trump kunne komme til å sparke Mueller.

Det har mediene spekulerte i utallige ganger.

Trumps advokater har i stedet forhandlet med Mueller om betingelsene for et avhør, mot at det settes en frist for granskningen.