Bob Mueller anbefaler ikke at det tas ut noen nye tiltaler basert på rapporten han leverte justisminister William Barr fredag. Det kan bare bety at det ikke reises sak mot Donald Trump eller noen av hans medarbeidere.

De tiltaler og dommer som hittil har felt har berørt saker som ikke har noe med valget å gjøre.

The special counsel isn’t recommending any further indictments, according to a senior Justice Department official, in a wide-ranging inquiry that has yielded criminal charges against 34 people and the convictions of five Trump advisers.

Demokratene i Kongressen har brukt sitt flertall i Representantenes hus til å stevne 81 personer i Trumps nærmeste krets, foruten å be om hans skattepapirer for flere år tilbake.

Men de har ikke flertall i Senatet, hvor Republikanerne har myndighet til å stevne nøkkelpersoner som har sagt motstridende ting under ed, ofte bak lukkede dører.

Republikaneren Doug Collins har tatt inititiv til å offentliggjøre flere utskrifter av avhør bak lukkede dører, blant annet med Lisa Page, juridisk rådgiver for FBIs no 2, Andrew McCabe, og FBIs øverste juridiske rådgiver, James Baker. Page sa at Justisdepartementet ba FBI ligge unna Hillary Clinton. Det skulle ikke reises tiltale for den private epostserveren. Baker sa han hadde problemer med dette pålegget. Han var helt opp til det siste tilbøyelig til å mene at Hillary skulle vært stilt for retten.

Summen av disse vitneforklaringene, og det er bare begynnelsen på frigivelsen av dokumenter, peker mot at det var Russia collusion, men at det var Demokratene som sto for det.

Mueller har nå brukt to år på å etterforske Russia collusion på Republikansk side, og en mulig obstruction of justice, fra Trumps side. Hvis det ikke resulterer i nye tiltaler vil det gi presidenten en stor politisk seier. Han har hele tiden sagt at Mueller driver heksejakt.

Demokratene forlanger hele rapporten offentliggjort. Trump har sagt at han heller ikke har noe mot det. Justisminister William Barr vil bruke helgen til å gjennomgå den.

“I remain committed to as much transparency as possible, and I will keep you informed as to the status of my review,” he wrote.

 

Robert Mueller’s Report on Trump-Russia Probe Delivered to Attorney General Barr
Closely watched report expected to detail findings related to President Trump

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!