Dianne Feinstein, demokratisk senator fra California, ble søndag spurt om hun hadde sett tegn på at Trump samarbeidet med russerne. Hun svarte benektende. Hvor sannsynlig er det da at slike spor finnes etter ett års etterforskning? Det som derimot finnes er bevis for Clintons nære samarbeid med Putin-systemet, og det går helt tilbake til 2009. Senator Chuck Grassley (t.v) er leder av Senatets justiskomite og kan komme til å bli en nøkkelfigur i opprullingen av Russiagate. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

Russiske hacker brøt seg i 2013 inn i 195 nettadresser tilhørende Donald Trump-organisasjonen. De som søkte på disse adressene ble uten å vite det omdirigert til Russland.

Det er Associated Press (AP) som har historien. Den er interessant for den indikerer at russerne drev sitt spill med Trump-systemet. Hackingen passer dårlig med hypotesen om at Moskva forsøkte å påvirke valget til fordel for Trump.

For fire år siden ble minst 195 nettadresser som tilhører Donald Trump, hans familie eller forretningsimperium kapret av hackere, ifølge Associated Press.
Nyhetsbyrået AP, som sammen med eksperter på datasikkerhet har gransket saken, skriver at dataangrepene kan ha blitt utført av hackere i Russland.

Trump Organization benekter at de aktuelle domenene er blitt kompromittert. Ifølge nyhetsbyrået ble den siste av adressene som hadde blitt utsatt for innbrudd, reparert først forrige uke – etter at AP kontaktet Trump-leiren om saken.

Etter det angivelige angrepet ble datamaskiner som besøkte de Trump-tilknyttede nettadressene, uvitende omdirigert til servere i St. Petersburg i Russland, skriver nyhetsbyrået lørdag.

Ifølge datasikkerhetseksperter inneholdt disse serverne skadelig programvare som vanligvis brukes til å stjele passord eller holde igjen filer for løsepenger. Det er uklart om noen av nettsidens besøkende ble utsatt for slikt.

Hvem hackerne var og hva slags motiv de hadde, er også et mysterium. Men oppdagelsen utgjør en ny omdreining i den russiske hackersaken, skriver AP. Inntil nå har den dreid seg mest om det amerikanske etterretningstjenester har slått fast var en russisk innsats for å svekke demokraten Hillary Clinton til fordel for Trump i presidentvalget.

Det er ikke kjent om hackerne som skal ha brutt seg inn i Trump-nettstedene er de samme som stjal eposter fra Demokratene og satte partiet i forlegenhet under innspurten av fjorårets valgkamp. Om de handlet på vegne av den russiske regjeringen, er også ukjent. (NTB)

Dianne Feinstein i Senatets etterretningskomite ble søndag spurt om hun hadde sett tegn på «collusion» mellom Trump og russerne. Hun svarte nei.

Feinstein, who is also a member of the Senate Intelligence Committee, said she had not seen any evidence that any «dirt» regarding emails linked to Hillary Clinton, which court records said Papadopoulos discussed with a foreign contact close to the Russian government, was given to the Trump campaign. She added that she also has not seen communications that the campaign wanted the information released through different means, such as through WikiLeaks.

Dette er CNNs sammendrag av et intervju som de selv sto for. Transkribert blir det langt klarere:

TAPPER: So, we learned this week that former Trump foreign policy adviser George Papadopoulos traveled to London in March 2016.

And then, in April, he met with a professor who promised dirt on Hillary Clinton from the Russians.

Have you seen any evidence that this dirt, these e-mails were ever given to the Trump campaign?

FEINSTEIN: Not so far.

TAPPER: Not so far.

Have you ever seen — have you seen any communications that suggested that the Trump campaign wanted them to release them through a different means? Because, obviously, they were ultimately released by WikiLeaks.

FEINSTEIN: No, I have not.

TAPPER: OK.

Former Trump campaign adviser J.D. Gordon told CNN that, at a March 2016 meeting with then candidate Trump, the candidate listened to Papadopoulos when he presented the idea of arranging a meeting with Russian President Vladimir Putin.

But take a listen to what President Trump had to say about this on Friday.

(BEGIN VIDEO CLIP)

DONALD TRUMP, PRESIDENT OF THE UNITED STATES: I don’t remember much about that meeting. It was a very unimportant meeting. It took place a long time — don’t remember much about it.

(END VIDEO CLIP)

Det mest kompromitterende så langt er tiltalen mot George Papadoupolos som var en frivillig i Trumps valgkampstab på utenriks. Han ivret for at Trump skulle møte russerne, men han fikk ingen respons. Papadoup0los er nå tiltalt for å ha løyet, for han benektet til å begynne med russer-kontaktene.

Det man kan spørre seg er om Papadouplos drev provokasjon. Bob Mueller har tidligere drevet provokasjon. Ved. et tilfelle sendte han en mann til en advokat som forsvarte en klient Mueller var etter. Mannen røpet en hemmelighet som advokaten ikke kunne benyttet seg av uten å begå lovbrudd. Mannen ble avvist. Da åpnet han skjorten og viste at han bar avlyttingsutstyr. Mueller ville teste advokatens hederlighet.

Spørsmålet er om Mueller og Obama-systemet kan ha brukt samme metoder mot Trump. Det er ikke utenkelig med tanke på alt de har å skjule i forhold til Russland.

Associated Press er så låst i Mueller-sporet at de ikke kan forstå noen som ikke passer inn. Hvorfor skulle russerne hacke Trump? Det ser ikke AP noen mening i.

Four years ago, well before the furor over allegations Moscow meddled in the 2016 election that put Donald Trump in the White House, at least 195 web addresses belonging to Trump, his family or his business empire were hijacked by hackers possibly operating out of Russia, The Associated Press has learned.

The Trump Organization denied the domain names were ever compromised. But a review of internet records by the AP and cybersecurity experts shows otherwise. And it was not until this past week, after the Trump camp was asked about it by the AP, that the last of the tampered-with addresses were repaired.

After the hack, computer users who visited the Trump-related addresses were unwittingly redirected to servers in St. Petersburg, Russia, that cybersecurity experts said contained malicious software commonly used to steal passwords or hold files for ransom. Whether anyone fell victim to such tactics is unclear.

A further mystery is who the hackers were and why they did it.

The discovery represents a new twist in the Russian hacking story, which up to now has focused mostly on what U.S. intelligence officials say was a campaign by the Kremlin to try to undermine Democrat Hillary Clinton’s candidacy and benefit Trump’s.

It is not known whether the hackers who tampered with the Trump addresses are the same ones who stole Democratic officials’ emails and embarrassed the party in the heat of the campaign last year. Nor is it clear whether the hackers were acting on behalf of the Russian government.

The affected addresses, or domain names, included donaldtrump.org, donaldtrumpexecutiveoffice.com, donaldtrumprealty.com and barrontrump.com. They were compromised in two waves of attacks in August and September 2013, according to the review of internet records.

The attacks took place as Trump was preparing to travel to Moscow for the Miss Universe pageant, which was held on Nov. 9, 2013, at a property owned by a wealthy Russian real estate developer.

Tidspunktet er interessant. Det skulle dukke opp i mappen til den britiske agenten Christopher Steele. Det var under dette besøket Trump skulle fått besøk av to prostituerte i samme seng som Obama hadde sovet og fått en Golden shower.

Jo mer man hører om russisk innblanding og Hillarys Russia Gate, jo mer sannsynlig virker det at russerne foret Steele med informasjonen som gjorde drittpakken om Trump så pikant at den senere rullet av seg selv.

Men Associated Press vurderer ikke en gang muligheten.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂