Demokratenes Nasjonale komite, DNC, går til sak mot Russland, Trump og Wikileaks og hevder de konspirerte for å ramme Hillary Clintons kandidatur.

Konkret beskyldes de tre for å ha hacket seg inn på Demokratenes datamaskiner.

Disse datamaskinene ble hacket og innholdet senere publisert av WikiLeaks. Men man vet ikke hvem som gjorde det. Nå mener Demokratene at det var en sammensvergelse.

Det er første gang Demokratene retter anklager om en konspirasjon mot Russland, Trump og Wikiieaks.

FBI fikk aldri undersøke serverne i Demokratenes hovedkvarter. Det er alltid kommet noen forklaring på hvorfor det ikke skjedde.

Demokratene kommer med konkrete påstander:

The DNC accused the Trump campaign of having “repeated secretive communications” with Russian agents and WikiLeaks.

Men spesialetterforsker Bob Mueller og hans team har holdt på over ett år uten å finne spor av en slik kommunikasjon. Hva er det Demokratene vet som ikke Mueller vet?

Mr. Mueller’s probe hasn’t spawned charges related to the DNC hack, which was detected by the organization in April 2016.

Det DNC – hevder – konspirasjon – stemmer dårlig med at Mueller tok ut tiltale mot 13 russere og sa ingen amerikanere var involvert.

In mid-February, federal prosecutors indicted three Russian companies and 13 Russian citizens for election meddling related to social media, alleging the Russians had the “strategic goal to sow discord in the U.S. political system.”

Anklagen nevner ikke Trump personlig, men Jared Kushner, Paul Manafort, Roger Stone og Donald Trump jr. Skulle disse kommunisert med russerne og WikiLeaks uten at Mueller har fanget det opp?

Det er vanskelig å vite hva Demokratene håper å oppnå med en slik sak i et valgår. En rettssak kan komme til å virvle opp ting som ikke faller fordelaktig ut for Demokratene. Som kjent betalte DNC 12 millioner dollar til et advokatfirma for å få laget en drittpakke om Trump, kjent som Steele-rapporten. Den ble laget av en utenlandsk agent og var således en påvirkning i strid med the Logans Act. Denne loven som forbyr utenlandsk påvirkning er aldri blitt brukt. Demokratene mener Trump bør dømmees etter den, men har kanskje ikke tenkt på at det også rammer dem selv?

 

Democrats Sue Trump Campaign, Russia, WikiLeaks Over 2016 Election